Evenimentul Zilei > Monden > Cum arată un apartament de 2 milioane de euro din cea înaltă clădire de locuințe din UE. Blocul e pe malul mării, priveliștea e năucitoare
Cum arată un apartament de 2 milioane de euro din cea înaltă clădire de locuințe din UE. Blocul e pe malul mării, priveliștea e năucitoare

Cum arată un apartament de 2 milioane de euro din cea înaltă clădire de locuințe din UE. Blocul e pe malul mării, priveliștea e năucitoare

Un mega proiect, care a început în urmă cu 17 ani, a fost finalizat după o muncă titanică. În clădirea impunătoare se află apartamente de lux.

Evz vă arată cum sunt apartamentele din cel mai înalt bloc de locuințe din Uniunea Europeană., a cărei construcție a fost finalizată ieri.  Clădirea se află în orașul Benidorm din Spania și are o înălțime de 187 de metri. 17 ani a fost termenul de execuție al acestei construcții.

Turnurile gemene ale acestui zgârie-nori impunător, Intempo, se laudă și cu cel mai rapid lift din Spania, care se ridică cu o viteză de 4,2 metri pe secundă și poate ajunge la ultimul etaj în doar 52 de secunde. 47 de etaje compun această clădire.

Cele mai ieftine apartamente pornesc de la 257.000 de euro

Turnurile sunt legate în partea de sus de o structură în formă de diamant, unde prețul unui penthouse este de aproximativ 2 milioane de euro. În alte părți ale clădirii, prețurile încep de la 257.000 de euro. Momentul terminării construcției clădirii ar părea dezastruos, deoarece stațiunile, cum ar fi Benidorm, au suportat greul scăderii vizitatorilor de peste mări, conform theguardian.

100 din cele 256 de apartamente ale Intempo au fost vândute în prealabil – aproximativ 60% spaniolilor, iar restul către ruși, scandinavi, germani și belgieni. „Nu cred că britanicii care au atâția bani i-ar cheltui în Benidorm. Oamenii cu mulți bani nu frecventează Benidorm. Cu excepția cazului în care îi schimbați brandul.

Sunt oameni care nu cred în reușita proiectului

Veți avea dificultăți în a atrage acești clienți de mare valoare. Dacă ne întoarcem cu 50 de ani în urmă, ar putea fi o altă poveste” a declarat Michelle Baker, de la canalul YouTube Benidorm Forever. El este sceptic și consideră că oamenii cu mulți bani nu vor veni la Benidorm, care nu este o stațiune extrem de populară.

În plus, orașul a fost grav afectat de pandemia de coronavirus. Există de fapt două Benidorm-uri: unul pentru cei bogați, pe plaja Poniente, unde se află Intempo, și unul pentru cei mai puțin înstăriți, pe Levante.

„Predicția este că zona Poniente va deveni Miami-ul din Benidorm… Pentru mine sunt piese de arhitectură remarcabile, absolut superbe”, a mai declarat Baker.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.