Evenimentul Zilei > International > Cum arată românca de 60 de ani din Marea Britanie care a comis cel mai mare jaf. Imagini incredibile
Cum arată românca de 60 de ani din Marea Britanie care a comis cel mai mare jaf. Imagini incredibile

Cum arată românca de 60 de ani din Marea Britanie care a comis cel mai mare jaf. Imagini incredibile

O româncă în vârstă de 60 de ani a reușit să șocheze autoritățile. Au ieșit la iveală detalii despre cum a comis cea mai păguboasă infracțiune din istoria Marii Britanii. Presa internațională a publicat un videoclip, dar și fotografii care arată cum s-a deghizat românca într-o femeie bogată, pentru a fura diamante. Infracțiunea a fost apreciată de autorități de un „semnificativ rafinament”.

S-a aflat totul despre românca din Marea Britanie, în vârstă de 60 de ani, condamnată, miercuri, 28 iulie, pentru „conspirație pentru furt”, după ce a înlocuit o cutie de diamante în valoare de 4, 2 milioane de lire sterline, cu o poșetă de pietricele.

Lulu Lakatos s-a dat drept specialist în geologie și s-a prezentat la unul dintre magazinele Boodles (companie britanică de bijuterii de lux, înființată în 1798 – n.r.) pentru a realiza o investigație asupra a șapte inele cu diamante, pentru o serie de potențiali clienți ruși.

Potrivit declarațiilor oferite în fața oamenilor legii, femeia nu era „foarte atrăgătoare”, însă era „îmbrăcată extraordinar, purta genul de haine pe care le poartă o dansatoare rusă”.

Cum s-a deghizat românca din Marea Britanie care a furat bijuterii în valoare de 4, 2 milioane de lire sterline

Lulu Lakatos, o româncă din Marea Britanie, în vârstă de 60 de ani, s-a prezentat, pe data de 10 martie 2016, la un magazin al companiei de bijuterii Boodles din Londra drept „Anna”, specialist în geologie.

Românca a cerut personalului angajat să ia legătura cu directorul Nicholas Wainwright, pentru a-l anunța că dorește să realizeze o investigația asupra unor bijuterii, pentru potențiali clienți din Rusia. Între timp, cu subtilitate și tact, românca și-a vârât în geantă o cutie de diamante, chiar sub nasul angajatei, potrivit unei înregistrări video a magazinului. În loc, a pus o altă cutie de bijuterii. Emma Barton, expertă în diamante, i-a cerut femeii să-i arate ce are în geantă, iar românca i-a prezentat angajatei o plăsuță cu pietricele.

Infractoarea a petrecut mai mult timp în magazin, alături de directorul acestuia, care a declarat instanței că „Anna nu era foarte atrăgătoare, era supraponderală, dar era îmbrăcată extraordinar, purta genul de haine pe care poartă o dansatoare rusă”.

„Avea sâni enormi și îi vedeai decolteul, era foarte neatractiv”, a mai spus directorul Wainwright. „O priveam ca un șoim”, s-a exprimat el, dezvăluind instanței că, la un moment dat, a fost distras de către un apel care provenea de la un fals client rus.

Ulterior, la ieșirea din magazin, unde o așteptau alți patru complici, românca a pus pietricelele prezentate angajatei în geanta unei femei care trecea pe stradă.

Imediat de la incident, Lulu Lakatos și cei patru complici au luat prima cursă din Marea Britanie spre Franța, unde au ajuns în mai puțin de trei ore.

Un VIDEO publicat de Daily Mail UK surprinde întreaga infracțiune comisă de româncă.

Românca a dat vina pe sora ei, vinovată de crimă. Diamantele reale nu au fost recuperate niciodată

A doua zi, când angajații magazinului de bijuterii Boodles au verificat cutia de inele cu diamante, au găsit în ea mici pietricele de grădină. Diamantele reale nu au fost niciodată recuperate.

Pietricele din grădină

Femeia a fost prinsă, în urma investigațiilor demarate de autorități, iar Lulu Lakatos a susținut în fața oamenilor legii că, de fapt, „Anna”, presupusul specialist în geologie care s-a prezentat la magazinul de bijuterii, este sora ei mai mică, Liliana, în vârstă de 49 de ani.

Sora mai mică a infractoarei are mai multe probleme cu legea. În luna octombrie a anului 2019, aceasta a murit într-un accident de mașină. Cu câteva luni înainte, ea s-a folosit de pașaportul lui Lulu Lakatos pentru a comite o crimă.

Românca a fost condamnată la cinci ani de închisoare. Cel mai păgubos furt din Marea Britanie

Judecătoarea Emma Goodall QC a condamnat-o pe Lulu Lakatos la cinci ani și jumătate de închisoare, miercuri, 28 iulie.

„Ați fost condamnată pentru că ați conspirat pentru a fura diamante. Juriul respinge poziția potrivit căreia sora dvs decedată a comis infracțiunea”, a declarat judecătoarea în sala de judecată.

„Ați petrecut aproape o oră în Boodles, exploatând încrederea oferită de angajați, ceea ce v-a permis să vă implicați într-o acțiune de înșelăciune, prin care ați furat șapte diamante a căror valoare a fost estimată la 4,2 milioane de lire sterline”, a mai punctat judecătoarea.

Procurorul Oliver Mosley a declarat: „Aici vorbim despre o conspirație de un semnificativ rafinament. Infracțiunea comisă de româncă reprezintă cel mai păgubos furt realizat în țară”.

Românca Lulu Lakatos a mai fost căutată și în Elveția, pentru o infracțiune aproape identică, unde un plic cu 400.000 de euro a fost înlocuit cu unul cu hârtii.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.