Evenimentul Zilei > Social > Ultimele detalii aruncă în aer tot ce știam despre pandemie. Beatrice Mahler a spus-o pentru toți românii
Ultimele detalii aruncă în aer tot ce știam despre pandemie. Beatrice Mahler a spus-o pentru toți românii

Ultimele detalii aruncă în aer tot ce știam despre pandemie. Beatrice Mahler a spus-o pentru toți românii

Din ce în ce mai mulți tineri au început să aibă probleme din cauza pandemiei de coronavirus, în timpul celui de-al 4-lea val, avertizează specialiștii.

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a vorbit despre cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus și a dat detalii despre profilul pacienților care au probleme în această perioadă.

Ce persoane au început să fie afectate în cel de-al patrulea val

O primă caracteristică a acestui val este cea legată de vârsta persoanelor care ajung la spital. Tulpina dominantă, Delta, afectează într-o măsură mai mare persoanele tinere, spre deosebire de cele precedente.

„Pe de-o parte ajung destul de târziu, pe de altă parte observăm și o evoluție destul de rapidă a simptomelor respiratorii față de celelalte momente ale pandemiei pentru o categorie de pacienți. Nu putem spune că doar cei tineri sunt afectați, dar într-adevăr, numărul tinerilor care sunt internați în acest moment este mai mare, cu vârste de la 18 ani, pacient de 20 de ani în Terapie, sunt mai mulți tineri față de valurile precedente.

În cursul acestei săptămâni am suplimentat paturile cu un număr de 42, dar de miercuri, numărul de internări care vin zilnic către Marius Nasta de COVID este foarte mare, 10-15 pacienţi, un număr de pacienţi care dacă se păstrează în aceeaşi direcţie, probabil că va duce la umplerea secţiei în următoarele zile, ceea nu ne dorim cu siguranţă”, a declarat Beatrice Mahler la Antena 3.

„Situaţia, într-adevăr, trebuie să ne facă foarte atenţi”

„Din păcate, situaţia, într-adevăr, trebuie să ne facă foarte atenţi, cu atât mai mult cu cât există transmitere comunitară, iar acest lucru ar trebui să ne responsabilize pe fiecare din noi.

Lupta cu pandemia nu o putem duce doar la nivel de societate, dacă nu o tratăm individual, dacă nu ne responsabilizăm şi să înţelegem că pentru anumite situaţii, purtarea măştii este o soluţie, chiar dacă suntem vaccinaţi, chiar dacă nu ne covine. Până la urmă este extrem de important să nu fim bolnavi şi să nu îmbolnăvim pe cei de lângă noi”, a mai spus medicul.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: