Evelyn Nesbit s-a născut în 1884, într-un orășel din Philadelphia, iar după moartea tatălui ei a început să fie model pentru artiștii locali, serviciile ei fiind în scurt timp la mare căutare. În 1900, familia sa decide să se mute la New York, pentru ca Evelyn să-și poată dezvolta cariera de model.

La scurt timp, Evelyn devine preferata artiștilor și ilustratorilor din Manhanttan, iar chipul ei începe să apară pe coperta unora dintre cele mai faimoase reviste de modă, precum Vanity Fair și Harper's Bazaar.

"În primul deceniu al sec. XX, Evelyn Nesbit a fost prima întruchipare a fetei de aur a Americii. Ea reprezenta sentimentalismul epocii victoriene, dar zâmbetul ei trimitea cu gândul la altceva", explică Paula Uruburu, autoarea biografiei lui Evelyn Nesbit.

Numele sex-simbolului american este legat și de o poveste de amor sfârșită tragic. Timp de un an, Evelyn a avut o legătură amoroasă cu celebrul arhitect Stanford White, cu câteva decenii mai în vârstă decât ea. Ulterior, ea s-a măritat cu milionarul Harry Thaw. În iunie 1906, la un an de la căsătorie, cei doi participă la deschiderea oficială a unui cabaret din New York, iar Thaw îl împușcă, cu sânge rece, pe fostul iubit al lui Evelyn.