Evenimentul Zilei > Social > Cum arată plămânii pacienților nevaccinați, confirmați cu COVID-19. Imagini înfiorătoare. FOTO
Cum arată plămânii pacienților nevaccinați, confirmați cu COVID-19. Imagini înfiorătoare. FOTO

Cum arată plămânii pacienților nevaccinați, confirmați cu COVID-19. Imagini înfiorătoare. FOTO

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) au postat, joi seară, pe pagina de Facebook, tomografiile computerizate cu reconstrucție tridimensională a patru pacienți infectați cu coronavirus, nevaccinați, dintre care trei au contractat forme severe de boală.

CNCAV a făcut publice tomografiile computerizate cu reconstrucție tridimensională a patru pacienți nevaccinați, internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale din București. Specialiștii atrag atenția asupra importanței vaccinării împotriva coronavirusului, prezentând imagini ale plămânilor pacienților dintre care trei au contractat forme grave de boală. Tomografiile datează de pe data de 9 septembrie.

Cum arată plămânii pacienților care au contractat forme severe de COVID-19

Autoritățile din Sănătate îndeamnă românii să asculte sfatul cadrelor medicale și transmit că vaccinarea este cea mai potrivită măsură la care se poate recurge în lupta împotriva coronavirusului. Specialiștii atrag atenția asupra severității bolii în contextul valului patru al pandemiei, care „nu ține cont de vârstă”.

Tot mai mulți pacienți tineri, nevaccinați ajung să fie internați la secțiile de Terapie Intensivă din cauza formelor severe de boală pe care le contractează. „Nu vă jucați cu sănătatea! Tomografiile computerizate cu reconstrucție tridimensională a patru pacienți nevaccinați, bolnavi de COVID-19, recent internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale din București. Boala COVID-19 nu ține cont de vârstă și tot mai mulți tineri au ajuns să fie internați la terapie intensivă”, arată mesajul postat de CNCAV.

Potrivit CNCAV, prin vaccinarea împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare, de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare și se reduce considerabil riscul de deces.

CNCAV: „Boala COVID-19 nu ține cont de vârstă”

„Boala COVID-19 nu ține cont de vârstă și tot mai mulți tineri au ajuns să fie internați la terapie intensivă.

Ascultați sfatul medicilor!

Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!

Prin vaccinare împotriva COVID-19:
– se reduce riscul de infectare;
– se reduce riscul de transmitere a virusului;
– se reduce considerabil riscul de spitalizare;
– se reduce considerabil riscul de deces”, au mai transmis reprezentanții CNCAV.

Tot mai multe secții de Terapie Intensivă din România se confruntă cu lipsa locurilor disponibile pentru pacienți confirmați cu boala COVID-19. Deși erau pregătiți pentru acest scenariu, medicii se declară mâhniți de situația de la ATI în contextul în care aceasta ar fi putut fi evitată dacă mai mulți români s-ar fi vaccinat.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: