Vedeta şi-a făcut apariţia într-o ţinută simplă de stradă cu ochelari de soare şi cu o bentiţă pe cap, un look foarte simplu coparativ cu cel de la Casa Albă. Chiar și așa Michelle Obama va rămâne în istorie ca "întâia Primă Doamnă de culoare a Statelor Unite". În timpul mandatelor de preşedinte ale soţului său, a devenit una dintre cele mai influente persoane din Statele Unite, o activistă pentru egalitatea de gen şi cea rasială.

Michelle Robinson s-a născut și a crescut sudul orașului Chicago și a absolvit Universitatea Princeton și Facultatea de Drept Harvard. După terminarea facultății, ea a revenit la Chicago unde a acceptat o poziție în firma de avocatură Sidley Austin, înainte de a se căsători cu Barack Obama.

Ulterior, doamna Obama a lucrat, ca parte a administrației primarului din Chicago, Richard M. Daley și la Universitatea Chicago. Pe parcursul anilor 2007 și 2008, ea a contribuit la campania electorală a soțului ei pentru alegerile prezidențiale din anul 2008. Ea de asemenea, a susținut un mic discurs în fața Convenției Naționale Democrate din Denver, Colorado, 2008. Doamna Obama este mama a două fiice, Malia și Sasha și este sora lui Craig Robinson, antrenorul echipei de baschet de la Oregon State University.

 

Te-ar putea interesa și: