Cum arată LOGO-ul oraşului Bucureşti pentru EURO 2020 și cât va costa MODERNIZAREA stadioanelor din Capitală | FOTO

Cum arată LOGO-ul oraşului Bucureşti pentru EURO 2020 și cât va costa MODERNIZAREA stadioanelor din Capitală | FOTO

UEFA, Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Capitalei au prezentat, astăzi, logo-ul orașului București, una dintre gazdele Campionatului European din 2020.

Europeanul din 2020 va fi găzduit de 13 orașe, la care se adaugă și Capitala României. Pe „Arena Națională” se vor disputa patru meciuriale turneului final (trei meciuri din faza grupelor şi unul în faza „optimilor”).

Astăzi, instituțiile menționate mai sus au prezentat sigla orașului Bucureștipentru EURO 2020 (foto jos).

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru marele eveniment din 2020, naționalele care vor avulea la București se vor antrena pe stadionele din Ghencea, Giulești, Dinamo și Arcul de Triumf. Acestea din urmă vor fi reconstruite. „Vom reabilita şi vom moderniza patru stadioane. Vom realiza patru arene care totalizează 70.000 de locuri. Finanţarea va fi asigurată de Ministerul Dezvolării, iar costul estimat este de aproximativ 1.500 euro per loc din tribună. Guvernul României a declarat EURO 2020 drept proiect naţional”, a declarat Manuela Pătrăşcoiu, directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii.

Legendarul jucător croat Davor Suker, actualmente oficial UEFA, s-a arătat încântat de faptul că România se numără printre gazdele EURO 2020: „Bucureşti este un oraş splendid, cu bogate tradiţii, cu un mixt între nou şi vechi. România a fost unul dintre membrii fondatori ai UEFA şi a avut ocazia de a organiza turnee de juniori, dar şi meciuri internaţionale la nivel de club, astfel că ne întoarcem cu plăcere aici pentru a organiza patru partide la EURO. Va fi o experienţă fantastică. Doamna primar şi domnule preşedinte al FRF, aş dori să transmit mândria şi onoarea UEFA de a se putea baza pe expertiza dumneavoastră”.