Evenimentul Zilei > Social > Cum arată femeia care a consumat doar fructe timp de 30 de ani: „Copiii mei nu au fost interesați niciodată de dulciuri” FOTO
Cum arată femeia care a consumat doar fructe timp de 30 de ani: „Copiii mei nu au fost interesați niciodată de dulciuri” FOTO

Cum arată femeia care a consumat doar fructe timp de 30 de ani: „Copiii mei nu au fost interesați niciodată de dulciuri” FOTO

Te-ai gândit vreodată că poți consuma doar fructe și să te simți în formă? Este cazul unei mame a doi copii, care în ultimii 30 a respectat doar o astfel de dietă. Are 55 de ani și își crește copiii cu același stil alimentar - chiar și de Crăciun.

Anne Osborne, o australiancă, a consumat numai fructe în ultimii 30 de ani. Chiar și de Crăciun, ea mănâncă doar opt curmale și o jumătate de pepene galben. Când iese la restaurant, merge cu propria mâncare, consumând o porție de pepene galben ca antreu, fel principal și desert. Femeia susține că nu rămâne niciodată cu senzația de foame și că dieta sa nu este deloc plictisitoare.

Micul dejun, prânzul și cina femeii care consumă doar fructe

„Ce poate fi mai bun decât un fruct? Mă simt sănătoasă și energică cu această dietă. Îmi place să fiu o frugivoră.

Cred că suntem cu toții frugivori – animale care se hrănesc în principal cu fructe crude, legume suculente asemănătoare fructelor, rădăcini, lăstari, nuci și semințe – și pentru mine are sens să mănânc doar fructe”, a spus Anne, întrebată fiind despre stilul său alimentar.

De obicei, femeia își începe ziua consumând un mango sau o jumătate de pepene galben la micul dejun (aproximativ 150-200 de calorii), după care mănâncă patru banane (400 de calorii).

La prânz, Anne consumă un avocado (aproximativ 400 de calorii), iar la cină două mango (aproximativ 300 de calorii).

„Dacă merg la restaurant, îmi iau singură fructele de acasă”

„Când treci pentru prima dată la o dietă bazată pe fructe nu te simți sătul la fel ca atunci când mănânci alimente obișnuite, dar trebuie să fie un proces sustenabil. Acum nu mai simt foamea”, a spus Anne.

Australianca a devenit vegană în 1991 și cheltuiește 200 de dolari (aproximativ 110 lire sterline) pe săptămână pentru aprovizionarea cu fructe. Femeia insistă asupra faptului că fructele trebuie să fie de bună calitate și că ronțăitul lor ocazional nu reprezintă o problemă pentru ea.

Anne nu consumă alcool, bea doar suc de portocale sau apă plată, păstrând apa minerală pentru ocazii speciale, cum ar fi o zi de naștere sau un toast de Crăciun.

„Dacă vrei să urmezi o dietă bazată exclusiv pe fructe, trebuie să fie fructe bune, fie că sunt organice, fie că sunt culese și crescute în sol de bună calitate. Niciodată nu am considerat că situațiile sociale reprezintă o problemă.

Dacă merg la un restaurant, fie comand din timp și mă asigur că am un platou de fructe, fie îmi iau singură fructele de acasă și îi rog să mi le aducă pe o farfurie când toată lumea mănâncă.

„Copiii mei nu au fost interesați de dulciuri în copilărie”

Băieții mei nu au fost niciodată interesați de dulciuri în copilărie, dar, la vârsta de 14 ani, amândoi au decis să mănânce și altceva în afară de fructe. A obține cele 2.000 de calorii pe zi recomandate de NHS cu o dietă bazată pe fructe nu este atât de greu.

Un avocado are 400 de calorii, așa că dacă mănânci două dintre ele înseamnă că ai deja 800 de calorii, iar bananele au câte 100 de calorii fiecare. Nu am urmat niciodată această dietă pentru a pierde în greutate. Mă face să mă simt bine și asta e cel mai important”, a declarat Anne.

Consultați nutriționiștii înainte de a urma o astfel de dietă!

Dacă vă gândiți la o dietă pe bază de fructe, consultați un dietetician, deoarece un astfel de stil alimentar poate prezenta riscurile sale. „Fructele pot conține niveluri ridicate de apă și pentru ca frugivorele să-și satisfacă nevoile energetice este probabil că vor trebui să mănânce un volum mare de fructe pentru a se asigura că greutatea lor se încadrează într-un indice de masă corporală sănătos.

Chiar și cu o greutate în acest interval, este probabil ca persoanele care mănâncă numai fructe să aibă un deficit de proteine, grăsimi, fier, calciu, vitamina D, vitamina B și iod.

Nivelurile ridicate de zahăr și fibre pot provoca, de asemenea, dificultăți de digestie, inclusiv balonarea vântului și scaunele moi”, a spus nutriționista Sarah Elder, potrivit Daily Mail.