Evenimentul Zilei > Politica > Cum arată demisiile miniștrilor USR-PLUS. Copy-paste cu greșeli de redactare. FOTO
Cum arată demisiile miniștrilor USR-PLUS. Copy-paste cu greșeli de redactare. FOTO

Cum arată demisiile miniștrilor USR-PLUS. Copy-paste cu greșeli de redactare. FOTO

Co-președintele USR-PLUS Dan Barna a anunțat, luni seară, înaintarea demisiilor miniștrilor partidului, care urmează să fie prezentate premierului Florin Cîțu marți dimineață. Textul demisiilor celor cinci reprezentanți ai formațiunii politice din Guvern este identic, mai puțin denumirea ministerelor conduse, semn că miniștrii doar au dat copy/paste aceluiași text.

Textul demisiilor anunțate, luni seară, de către miniștrii USR-PLUS, prin vocea co-președintelui partidului Dan Barna, nu respectă rigorile limbii române în ceea ce privește scrierea funcțiilor și denumirilor oficiale.

La funcțiile și demnitățile utilizate generic, precum cea de ministru, substantivul se ortografiază cu minusculă, chiar și în cazurile în care este însoțit de numele domeniului: ministrul educației. Dacă numele de funcții sunt urmate de numele și prenumele persoanei care le ocupă, termenii se scriu cu majusculă: Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Cum arată demisiile miniștrilor USR-PLUS. Copy-paste cu greșeli de redactare

Demisiile anunțate de către co-președintele USR-PLUS Dan Barna sunt datate 7 septembrie 2021. Întrebat care este motivul pentru care demisiile nu au fost depuse luni seară, Dan Barna a explicat: 1Nu e niciun fel de echivoc, nu e niciun fel de nuanţă, vreau să fiu foarte clar. E o chestiune practică, e deja seară, mergem pe la ministere, mâine dimineaţă depunem demisiile şi nu, nu este o noapte a negocierilor”.

sursă: stiripesurse.ro

Miniștrii USR-PLUS și-au anunțat demisia din Guvernul condus de Florin Cîțu. Anunțul a fost făcut de co-președintele partidului, Dan Barna, luni seară. Reprezentanții USR-PLUS doresc forțarea moțiunii de cenzură îndreptate împotriva Guvernului și pun presiuni pe premierul Florin Cîțu să se prezinte în fața Plenului Reunit al Parlamentului.

USR-PLUS a ieșit de la guvernare. „Miniștrii se retrag din cabinetul Florin Cîțu”

„Am fost, într-adevăr, un partid altfel. (n.r.Este) un sistem gândit și croit pentru risipă, pentru furt, pentru corupție și pentru proastă guvernare explicită și lucrul acesta s-a văzut și din păcate se vede și în aceste zile. Nu am ezitat să vorbim când poate ne era mai comod să tăcem. Nu am ezitat să ne asumăm o guvernare grea, dar privind spre viitor cu toată această speranță și tot acest optimism pe care colegii mei miniștrii și parlamentar și români care ne-au votat ne-au trimis în guvernarea României. (…)

Florin Cîțu nu mai poate să fie premier și din acest motiv, miniștrii USR-PLUS se retrag din cabinetul Florin Cîțu. este o decizie pe care am luat-o împreună cu toți colegii, este susținută de Biroul național și în acest context ne prezentăm demisiile. O aveți aici și pe a mea și pe a celorlalți miniștri. Mâine dimineață, la prima oră, premierul va avea demisiile pe birou astfel încât să deblocăm această criză politică, care astăzi în Biroul permanent a devenit una ridicolă. Nu s-a întâmplat niciodată în 30 de ani și mă îndoiesc că s-a întâmplat într-o țară pretins democratică din lume ca oamenilor care au semnat o moțiune de cenzură să li se spună „Avem îndoieli serioase că semnătura pe care o aveți vă reprezintă”. Este un abuz grotesc care aruncă România în beciurile pseudo-democrației. Ceea ce s-a întâmplat astăzi ne arată că oricâte invenții sunt necesare pentru a fi votată moțiunea, trebuie să folosim și planul B. Planul A era moțiunea. Planul B era demisia pe care astăzi o anunțăm și o prezentăm, demisie prin care se deschide și procedura de prezentare și de venire în Parlament pentru o nouă investitură”, a declarat vicepremierul Dan Barna, co-președinte al partidului USR-PLUS.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: