Noua armă hipersonică AGM-183A (AARW) este dezvoltată de Forțele Aeriene ale SUA (USAF) pentru a contracara armele de ultimă generație dezvoltate atât de China cât și de Rusia. Aceasta va fi operațională din 2022. Primele teste au fost efectuate în baza aeriană Edwards, California, la 12 iunie 2019, ele fiind declarate un succes.

Abia acum însă, imaginea armei hipersonice a fost făcută publică. În premieră, noua imagine oferă experților și analiștilor militari un prim aspect detaliat asupra sistemului de glisare-impuls, cu o formă aerodinamică care este accelerată până la viteza hipersonică de o rachetă de rapel.

Potrivit experților, armele hipersonice amplifică multe dintre caracteristicile armelor aeriene – viteză, flexibilitate și precizie. Experiența în zboruri de mare viteză a poziționat compania Lockheed Martin ca lider al industriei în tehnologia hipersonică, oferind cele mai eficiente soluții în abordarea amenințărilor tot mai mari în zona securității globale.

Lockheed Martin a jucat un rol semnificativ în cercetarea, dezvoltarea și demonstrarea tehnologiilor hipersonice de peste 30 de ani. Corporația a făcut investiții semnificative inclusiv în dezvoltarea de capacități hipersonice de atac și sisteme de apărare împotriva amenințărilor hipersonice emergente – și se angajează ferm să sprijine guvernul american în dezvoltarea acestor tehnologii.

Sursa: Defence-blog.com