Evenimentul Zilei > Actualitate > A trăit ca un rege, dar s-a ales praful de fostul său „palat”! Cum arată acum una dintre fostele locuințe ale lui Mike Tyson | GALERIE FOTO
A trăit ca un rege, dar s-a ales praful de fostul său „palat”! Cum arată acum una dintre fostele locuințe ale lui Mike Tyson | GALERIE FOTO

A trăit ca un rege, dar s-a ales praful de fostul său „palat”! Cum arată acum una dintre fostele locuințe ale lui Mike Tyson | GALERIE FOTO

Mike Tyson a fost campion absolut la categoria grea, devenind, la 20 de ani, 4 luni şi 22 de zile cel mai tânăr deţinător al celor trei centuri WBA, IBF şi WBC. În timpul carierei, „Iron Mike” a strâns o avere de peste 300 de milioane de dolari, fapt ce i-a permis să traiscă precum un rege. Lucrul acesta nu a ținut, însă, la nesfârșit.

Prin fabuloasa suma de peste 300 de milioane de dolari, câștigată datorită incredibilei cariere în box, Mike Tyson a trecut la un stil de viață aparte. Americanul și-a cumpărat numeroase proprietăți de lux, dar și mașini extravagante. În 2004, „Iron Mike” era deja îngropat în datorii. 

La sfârșitul anilor '90 a pierdut o proprietate ultra-modernă, întinsă pe o suprafață de circa 60 de hectare, și care avea cinci dormitoare, piscină interioară, teren de baschet și o cușcă imensă pentru tigrul său. Toate acestea regăsindu-se lângă Southington (Ohio).

În 1991, fostul campion mondial a fost arestat, după acuzațiile de viol. La procesul său, din 1992, Tyson a fost găsit vinovat și condamnat la șase ani de închisoare. În 1995, ex-pugilistul a solicitat eliberarea condiționată. I s-a acordat acest drept, iar după eliberare a mers direct la proprietatea din Southington. Nu a reușit să evite presa nici acolo, așa cum plănuise.

Rapid, a început să-și facă griji din cauza banilor și a pus conacul său spre vânzare în 1999, vândut, ulterior, pentru 1,3 milioane de dolari. Astăzi, luxul nu se mai regăsește la fostul conac al lui Tyson.