Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum arară femeile care lucrează într-o fabrică a temutei grupări TERORISTE ISIS | Galerie Foto
Cum arară femeile care lucrează într-o fabrică a temutei grupări TERORISTE ISIS | Galerie Foto

Cum arară femeile care lucrează într-o fabrică a temutei grupări TERORISTE ISIS | Galerie Foto

Îmbrăcate în veșminte negre din cap până în picioare, zeci de femei lucrează la mașinile de cusut de dimineață până seara, croind hijab-uri menite a satisface dorința jihadiștilor de la Statul Islamic de a impune viziunea lor radicală asupra modului în care musulmancele trebuie să se îmbrace.

Fotografiile au fost postate pe un blog al unei organizații din provincia irakiană Ninive, afiliată Statului Islamic, grupare ce a devenit cunoscută în mediul online după ce a publicat imagini de la execuțiile comise de membrii săi.

În imaginile respective, pot fi văzute numeroase femei, îmbrăcate în haine negre din cap până în picioare, dar și copii acestora, care se joacă inocenți printre mașinile de cusut. Explicațiile foto, scrise în limba arabă, spun că așa sunt "croite și cusute, într-una dintre fabricile Statului Islamic, vălurile islamice ce urmează a fi distribuite musulmanilor".

Veșmintele sunt apoi ambalate în saci din plastic și pregătite pentru a fi distribuite.