TUNGUSKA, fenomenul care a transformat noaptea în zi şi a scos 80 de milioane de copaci din rădăcini

TUNGUSKA, fenomenul care a transformat noaptea în zi şi a scos 80 de milioane de copaci din rădăcini

Martorii au văzut o minge de foc albăstruie, care strălucea la fel de tare ca soarele. După aproximativ 10 minute s-a auzit o explozie puternică.

Pe 30 iunie 1908, în timpul nopţii, cerul Europei a fost puternic luminat. Un meteorit de foarte mari dimensiuni a căzut în zona râului Podkamennaya Tunguska, în Siberia. A doua zi s-a constatat dezastrul, o pădure de aproximativ 8 milioane de copaci a fost scoasă din rădăcini în Siberia. Din fericire, în zona respectivă, o suprafaţă de aproximativ 2.150 de kilometri pătraţi, nu locuia nimeni. Fenomenul a fost studiat de o parte dintre cei mai renumiţi cercetători din istorie. Majoritatea studiilor au ajuns la concluzia că e vorba de o catastrofă provocată de un meteorit uriaş, cu o dimensiune de zeci de metri. În descrierile cercetătorilor apare că ar fi avut puterea a 20 de bombe atomice.

  • Patru scenarii ştiinţifice care ar putea aduce SFÂRŞITUL LUMII

Martorii din zona respectivă spun că au văzut o minge de foc albăstruie, care strălucea la fel de tare ca soarele. După aproximativ 10 minute s-a auzit o explozie puternică. Şocul a fost atât de puternic încât s-au spart ferestrele caselor, care se aflau la sute de kilometri distanţă. La câteva ore după impact, staţiile meteo detectau furtuni foarte puternice în Marea Neagră. Cercetările spun că au fost foarte puţin martori la explozie, iar meteoritul n-ar fi făcut niciun fel de crater în urma impactului. Mărturiile din vremea respectivă spun că la câteva zile, nişte nori luminiscenţi, de o culoare galben-verzui, făceau posibilă chiar şi citirea ziarelor pe timpul nopţii în anumite zone din Europa şi Africa. 

  • Calendarul mayas: Vine Apocalipsa, nu mai prinde Crăciunul

După 1908, medicii s-au confruntat cu mai multe îmbolnăviri ale oamenilor din cauze nedescoperite. În 1999, cercetătorii care au studiat mai multe rămăşiţe umane îngropate în perioada respectivă au ajuns la concluzia că oamenii ar fi murit din cauza radiaţiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News