„Evenimentul zilei” vă prezintă, în exclusivitate, biografi a neromanţată a noului ministru pesedist al Muncii
Odinioară colaboratoare apropiată a șefului peremist Vadim Tudor – poreclită „karatista” și (după ce a devenit primăriţa Craiovei, din partea PSD) „Becali din Bănie”, Olguţa Vasilescu ar fi trebuit să joace, în septembrie 2007, o carte deosebit de importantă pentru PRM, din postura de organizatoare a unui mare congres extremist, la București. În capul listei invitaţilor se aflau controversaţii Jean-Marie Le Pen, Alessandra Mussolini și Jorg Heider
Peremistă la 16 ani
Olteanca Olguţa Vasilescu a intrat în politică la doar 16 primăveri, în PRM, unde a înregistrat o ascensiune fulminantă. La aceeași vârstă a devenit purtătorul de cuvânt al grupării și președinte al organizaţiei de tineret. În paralel, Olguţa Vasilescu a lucrat ca jurnalistă la cotidianul craiovean „Cuvântul Liber”, unde a ocupat, ulterior, funcţia de redactor-șef adjunct.
Karatista din Bănie
În adolescenţă, Vasilescu a îmbinat politica cu artele marţiale, fiind posesoare de centură neagră (2 DAN). Chestionată de presă, ea a mărturisit că a folosit forţa fizică în lupte stradale, dar doar în cazuri evidente de legitimă apărare. Bunăoară, Vasilescu a povestit că i-a cotonogit exemplar pe doi hoţi care au vrut să-i smulgă lănţicul de aur. „I-am lăsat întinși pe stradă! Nu s-au mai ridicat!”, a asigurat olteanca.
Supărarea lui Vadim
Olguţa Vasilescu s-a căsătorit în noiembrie 2002 cu jurnalistul Ovidiu Wlassopol, de care a divorţat în secret, în 2016. De-a lungul anilor, ea a dezvăluit că numele grecesc Wlassopol i-a atras o serie de critici din partea lui Vadim Tudor, iubitor de nume românești neaoșe.
Puţini sunt cei care își mai amintesc că, în septembrie 2007, PRM intenţiona să organizeze congresul grupului ultra-naţionaliștilor europeni (reuniţi sub titulatura „Identitate, Tradiţie și Suveranitate”) în România, chiar în incinta Palatului Parlamentului! La acea vreme, Vadim Tudor a dat directiva ca pregătirea evenimentului să se desfășoare în secret și a mandatat-o pe Olguţa Vasilescu să se ocupe de organizarea congresului.
Le Pen, Alessandra Mussolini și Jorg Heider
La lucrări urmau să ia parte extremiști de renume pe plan european, cele mai grele nume fiind Jean- Marie Le Pen, Alessandra Mussolini, Jorg Heider, Bruno Gollnisch și Ashely Mote (deputat britanic independent). Din moment ce Le Pen și Bruno Gollnisch fuseseră condamnaţi recent pentru negarea Holocaustului, e lesne de înţeles de ce Tribunul a făcut tot posibilul să păstreze cât mai mult secretul acestui proiect scandalos care ar fi atras o puzderie de critici interne și externe. La București mai erau așteptaţi și flamanzii din Vlaams Belang (fost Vlaams Blok, partid desfiinţat prin hotărâre judecătorească pentru încălcarea principiilor constituţionale din Belgia).
Cronica unui congres ratat
Numai că planul din laboratoarele PRM avea să fie stricat, în vara lui 2007, când Tribunul s-a certat ca la ușa cortului cu „diva” Alessandra Mussolini, chiar la Parlamentul European, pe motiv că nepoata fostului dictator fascist găsise de cuviinţă să-i jignească pe muncitorii români din Italia, numindu-i „hoţi” și „ţigani”. Facem precizarea că nepoata lui „Il Duce” – Alessandra Mussolini – s-a făcut remarcată încă din perioada anilor ‚80, când a fost protagonista unor pictoriale provocatoare ale revistei Playboy. În anii 1990 o găsim în Mișcarea Socială Italiană (MSI) – un partiduleţ extremis de factură mussoliniană care își începea ședinţele cu salutul roman. La alegerile parlamentare din 2004, Alessandra Mussolini a devenit parlamentar al altei grupări extremiste de buzunar: Alternativa Sociala. Iniţial, Alessandra a coabitat de minune cu Vadim Tudor, dar după gâlceava din vara lui 2007, grupul ultra-naţionalist „Identitate, Tradiţie și Suveranitate” s-a năruit la nivel european.