Evenimentul Zilei > International > Cum a transformat cartelul traficanților de DROGURI Zeta o ÎNCHISOARE mexicană într-un CÂMP AL MORȚII
Cum a transformat cartelul traficanților de DROGURI Zeta o ÎNCHISOARE mexicană într-un CÂMP AL MORȚII

Cum a transformat cartelul traficanților de DROGURI Zeta o ÎNCHISOARE mexicană într-un CÂMP AL MORȚII

Banda de traficanți Zetas a preluat controlul asupra unei închisori din Mexic și a început dezastrul: modificau mașini, croiau uniforme, răpeau oameni și îi țineau închiși, apoi le ardeau corupurile după ce turnau motorină pe ei, arată un nou raport citat de presa internațională.

Banda de traficanți practic controla o închisoare din Mexic, Piedras Negra și au condus penitenciarul după placul inimii, în 2010-2011, fără a li se opune nicio rezistență. 

Pentru liderii cartelului Zeta, închisoarea era o ascunzătoare și un loc pentru a organiza petreceri. Șefii bandei ieșeau frecvent din închisoare, escortați de gardieni, pentru a bea o cafea sau a face sex. 

Los Zetas, una dintre cele mai sângeroase organizații criminale, a preluat complet controlul închisorii Piedras Negra, în 2010 și 2011, fără nicio rezistență din partea oficialilor de stat, scrie Daily Mail. 

Doi profesori de drepturile omului au publicat, marți, un raport de 1.500 de pagini despre regimul terorii, scris pe baza declarațiilor unor martori, conform unor documente oficiale. 

Închisoarea era importantă pentru afacerile lor și pentru organizarea teroristă a Zeta. Investigația, care a fost condusă de Sergio Aguayo de la Coelgiul Mexic și Jacobo Dayan de la Universitatea Iberoamericană, descrie viața suprarealistă care se desfășura în interiorul zidurilor închisorii. 

În petrecerile organizate acolo, gangsterii obișnuiau să sacrifice vite pentru a-și hrăni oamenii.  Șeful închisorii, din organizația Zeta, un fost polițist municipal care nu este identificat în raport, ieșea în mod regulat din închisoare, pentru a bea cafea, pentru a împușca oameni „pentru distracție” sau pentru a face sex cu soțiile altor deținuți. 

Avea 34 de asociați importanți în interiorul închisorii și alți 58 de deținuți care făceau uniforme și modificau vehicule, arăta sursa citată. Dar, la cel mai înspăimântător, închisoarea a servit și ca un loc de "exterminare". Conform mărturiilor, din procese recente ale membrilor organizației Zeta, în Texas, circas 150 de corpuri au fost arse în interiorul închisorii. Cenușa era aruncată în apropiere, într-un river și pe un teren fotbal.

Unii cred că e vorba chiar despre mai multe victime. 
„Adevărul și dreptatea lipsesc încă”, spune Dayan. „Cine mai știe cum, ce și când au făcut ei?”, a adăugat și Aguayo. 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: