Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum a semnat Dan Barna ca firma lui să ia 13 milioane de lei de la UE
Cum a semnat Dan Barna ca firma lui să ia 13 milioane de lei de la UE

Cum a semnat Dan Barna ca firma lui să ia 13 milioane de lei de la UE

Ca secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene în primul mandat al lui Cristian Ghinea, Dan Barna a vizat un ordin al ministrului care a făcut posibil ca firma din care ieșise, dar în care rămăsese prietenul său, să ia 13 milioane de lei de la UE, scrie Newsweek România.

Cum a semnat Dan Barna ca firma sa să ia 13 milioane de lei de la UE. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL

Iar pe 16 noiembrie, în chiar ultima zi posibilă de depunere de proiecte, s-a întâmplat ceva: Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, firma din care Dan Barna ieșise pe 30 iunie, a depus patru proiecte în sistemul informatic MySMIS al Ministerului Fondurilor Europene. Într-unul din proiecte, fosta firmă a lui Barna era lider, în celelalte trei – partener.

Toate cele patru proiecte au fost aprobate și finanțate”

Barna a semnat să vină banii la firma lui

Conflictul de interese între secretarul de stat Dan Barna și banii încasați de firma prietenului său este evident, deși semnătura pe acele ordine fusese dată de ministrul Ghinea.

Dar asta nu e tot: Dan Barna a semnat și el un ordin al ministrului Cristian Ghinea, în calitate de secretar de stat.

Și nu orice ordin: ci cel cu numărul 1838, prin care se aprobau banii pentru proiecte.

Sau, în limbaj birocratic, „schema de ajutor de minimis”. Astfel, ordinul 1838, semnat de ministrul Ghinea, este vizat de către secretarul de stat Dan Barna, cu prima semnătură sub cea a fostului și actualului ministru de la Fonduri Europene.

Cristian Ghinea și Dan Barna au refuzat orice comentariu pe acest subiect, în ciuda apelurilor repetate ale Newsweek România.

PAGINA ANTERIOARA