Evenimentul Zilei > EVZ Play > Cum a scăpat rockerul Mădălin Ionescu de Securitate. „Dacă nu venea Revoluția, sfârșeam în pușcărie”. VIDEO
VIDEO

Cum a scăpat rockerul Mădălin Ionescu de Securitate. „Dacă nu venea Revoluția, sfârșeam în pușcărie”. VIDEO

Emisiunea "Dosare de presă", moderată de Mirel Curea, a avut un invitat special: jurnalistul Mădălin Ionescu. Devenirea lui se leagă mult de adolescența petrecută în plină eră comunistă. A fost un prag al refuzului oricărei înregimentări, care i-a stabilit lui Mădălin reperele de mai târziu.

Mădălin Ionescu a rememorat, alături de moderatorul Mirel Curea, etapele unei adolescențe care i-a rămas întipărită în memorie. Este originar din județul Argeș. Tatăl vedetei de televizune era unul dintre cei mai buni lucrători de hidroconstrucții din țară. În liceu era un rebel convins, care se împotrivea sistemului.

„Dacă nu venea Revoluția, sfârșeam în pușcărie. Eram foarte pornit. Securitatea m-a luat într-o seară. Am interpretat un monolog, sala aplauda în picioare”. Din fericire, niciun prieten nu l-a trădat, o lecție care a fost o surpriză într-o perioadă care nu încuraja solidaritatea. Unul dintre primele lui modele a fost profesoara sa de franceză, fost deținut politic, un adevărat personaj. I-a transmis liceanului Mădălin ceva din atitudinea sa. „Nu aveau ce să-i facă. Regimul o tolera”, povestește acesta.

Pasionat de istorie și de filosofie (iubea să îl citească pe Spinoza), viitorul jurnalist a intrat printre primii la Facultatea de Istorie, imediat după Revoluție. A fost ultima generație care a prins ciclul de 5 ani. În 1995 a debutat la Cotidianul, ziarul fondat de Ion Rațiu.