Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum a ocolit Liviu Dragnea sechestrul DNA. Fostul șef al PSD a rămas cu două terenuri și o casă în Teleorman
Cum a ocolit Liviu Dragnea sechestrul DNA. Fostul șef al PSD a rămas cu două terenuri și o casă în Teleorman

Cum a ocolit Liviu Dragnea sechestrul DNA. Fostul șef al PSD a rămas cu două terenuri și o casă în Teleorman

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a reușit să scape de sechestrul DNA două terenuri și o casă din două comune din județul Teleorman. Aceasta în condițiile în care prejudiciile estimate de procurori în cauzele în care este anchetat se ridică la aproape 130 de milioane de lei.

Două terenuri și o casă, pe care le deține Liviu Dragnea, în județul Teleorman, au scăpat de sechestrul procurorilor. Deși prejudiciile din dosarele lui Liviu Dragnea sunt estimate la circa 130 de milioane de lei, nu toate proprietățile acestuia sunt sub sechestru, conform G4Media.

Conform sursei citate, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a pus sechestru doar pe o parte din bunurile deținute în România de fostul președinte PSD. Liviu Dragnea este inculpat în două dosare penale cu prejudiciu estimat de peste 127 de milioane de lei, 280.000 de dolari și 60.000 de euro.

Cele două terenuri și casa din Teleorman, care au scăpat de sechestrul DNA nu apar nici în declarațiile de avere ale lui Dragnea, susține G4Media. Acestea sunt situate în localitățile Săcele și Lunca, din județul Teleorman.

Procurorii DNA ridică din umeri

Conform unor extrase de Carte Funciară eliberate de Agenția Națională de Cadastru în octombrie 2021, imobilele sunt libere de sarcini și nu au fost sechestrate. Chiar dacă le deținea deja la momentul instituirii primului sechestru, în noiembrie 2017, în Dosarul Tel Drum.

„Măsurile asigurătorii în dosarul la care faceți referire au fost dispuse în baza art. 249 Cod procedură penală asupra bunurilor persoanelor care, la acel moment aveau calitate de suspect, pe baza informațiilor existente la acea dată. Măsurile de sechestru asupra bunurilor au fost comunicate autorităților abilitate cu aplicarea lor. În situația în care se identifică alte bunuri necesare pentru garantarea reparării pagubei produse prin infracțiune, organul de urmărire penală are posibilitatea să extindă măsura și asupra bunurilor respective”, se arată într-un răspuns al DNA către G4Media.

Dosarele în care este cercetat Liviu Dragnea

În Dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul și instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participației improprii. Ancheta durează de mai mulți ani și pare, încă, departe de final.

În Dosarul Vizita în SUA, a fost trimis în judecată, de DNA, pentru trafic de influență și folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.