Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Operațiunea “Cătușele“. Cum a încercat USR să arunce în aer PNL cu pixul lui Klaus Iohannis
Operațiunea “Cătușele“. Cum a încercat USR să arunce în aer PNL cu pixul lui Klaus Iohannis

Operațiunea “Cătușele“. Cum a încercat USR să arunce în aer PNL cu pixul lui Klaus Iohannis

Care a fost realmente frica dumneavoastră, a celor din PNL și UDMR? Teama că Stelian Ion putea face propuneri de procurori cu adevărat independenți, scria deputatul USR Iulian Lorincz pe pagina de Facebook a președintelui Klaus Iohannis.

Nu cred că lui Klaus Iohannis i-a fost frică de faptul că Stelian Ion vroia să numească procurori cu adevărat independenți. Mai curând a intuit că USR PLUS pune la cale, după chipul și asemănarea Generalului Negru – Florian Coldea – o lovitură, pe care am denumit-o plastic Operațiunea “Cătușele“. De altfel, surse din PNL confirmă ideea enunțată de deputatul USR, numai că după cum știm, Diavolul se ascunde în detalii. Așa că o să încerc să completez tabloul haosului pe care-l experimentăm în aceste zile.

USR a încercat să dea o lovitură abilă. Pe termen lung și foarte greu de contracarat. Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declanșat procedura de numire a procurorilor la DIICOT și DNA, i-a dat “șah“ cu documentele lui Klaus Iohannis, după care a plecat într-un mic concediu. Klaus Iohannis l-a căutat, dar Stelian Ion era de negăsit. Procedura ar urma să se încheie în 15 septembrie, când ministrul Justiției ar trebui să trimită președintelui Klaus Iohannis propunerile sale pentru aceste posturi. Dosarele de înscriere au putut fi depuse de procurori până la 1 septembrie, ora 17.00. Pe 1 septembrie a venit și refuzul Ministerului Justiției de a aviza un proiect de ordonanță prin care se alocau 50 miliarde de lei comunităților locale, așa că a început furtuna.

Florin Cîțu nu a luat singur decizia de a-l revoca pe Stelian Ion. A făcut-o de comun acord cu Klaus Iohannis. De fapt, la îndemnul Președintelui. Care a înțeles capcana în care-l împingea cu abilitatea neo-marxistă binecunoscuta, USR. Klaus Iohannis știa că procedura de numire a procurorilor era făcută de Stelian Ion printr-o selecție extrem de personalizată. Era un concurs în care contează doar să participi, selecția făcându-se din start. Surse politice șoptesc pe la colțuri că ar exista dovezi video că Stelian Ion s-a întâlnit într-un cadru foarte puțin instituțional cu unii dintre ei. Poate că e adevărat (eu înclin să cred, este tipic), poate că nu, dar nu mai contează.

Stelian Ion a spus deschis că de aici a plecat furtuna politică care zguduie rămășițele unei coaliții. O struțo-cămilă călărită când de Părintele 1, când de Părintele 2, ce nu se mai hotărăsc cât de incert este genul viitorului ipochimen.

„Am început procedura de selectare a candidaţilor pentru aceste funcţii de procuror de rang înalt. În primul rând, este funcţia vacantă de mai mult timp de procuror şef DIICOT, sunt şi alte funcţii – şef de secţie la DIICOT, şefi de secţii la DNA, foarte importante.

Am primit mai multe semnale de-a lungul timpului cum că nu e în regulă că un ministru USR sau eu în special aş putea coordona această activitate şi că nu ar trebui să o fac eu, ar trebui să o facă altcineva, pentru a avea un deznodământ dinainte ştiut. Au fost semnale foarte clare în acest sens“, a declarat Stelian Ion, joi, 2 septembrie, dis-de-dimineață.

Scandalul odată declanșat, “Forțele Binelui“ s-au dezlănțuit. Dacă până acum nu ați mai auzit nimic venind dinspre societatea “civilă“, nici un protest, nici un comunicat, de acum veți fi martorii a ceea ce înseamnă propagandă adevărată. Uitați-vă cum, brusc, niște ziariștii, ONG-iști, site-uri au descoperit că Florin Cîțu e rău. Și prost. Și corupt. Iar Klaus Iohannis este capul răutăților. Apar articole în care sunt dezgropate fapte din trecut. Sunt aduși foștii șefi care să spună ce slab era actualul premier. Cât de lipsit de performanță este Klaus Iohannis. Vom vedea și manifestații în fața guvernului și eternii artiști-demonstranți vor chema lumea în stradă.

Știți care este urâțenia situației? Din nou, ca pe vremea Binomului Coldea-Kovesi, s-au decis niște șmecheri (USR PLUS) să-i facă pe alți șmecheri (PNL și UDMR) prin intermediul Justiției. Așa că vroiau să-și pună “procurorii lor“ ca să-și asigure un avantaj competițional pentru alegerile prezidențiale din 2024.

P.S. Încep să cred și eu că insistența unui Cosmin Gușă de a-l plasa pe gen. SRI (r) Florian Coldea în zona ocultă a USR PLUS nu este lipsită de sens. Nu de alta, dar se vede de la distanță că poanta-i veche, prostu-i nou…

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.