Editura Evenimentul si Capital

Povestea unui CAZ HALUCINANT! Magistrați din Argeș au decis: MORTUL S-A PLIMBAT prin sat și A DECEDAT de DOUĂ ORI. Cum a fost „îngropată” o MOARTE SUSPECTĂ

Aurelian Din, fratele argeșeanului decedat în condiții suspecte
Autor: | | 7 Comentarii | 6080 Vizualizari

De cinci ani, Aurelian Din se luptă să afle circumstanțele reale în care a murit fratele său, la doar 59 de ani. La capătul unei anchete făcute de un agent de poliție rurală, menținută de procurori, Tribunalul Argeș a dat două sentințe uluitoare: într-una a stabilit că răposatul și-a dat ultima suflare în altă parte decât la locul tragediei, iar din alta rezultă că decesul s-a produs la două ore diferite. Procurorul de caz e și mai tare: după moarte, răposatul a luat-o la plimbare prin sat

Încăpățânarea unui om de a demonstra că fratele său a fost omorât scoate la iveală o serie de erori, pornind de la ancheta efectuată de un polițist, și menținute de procurori, care au culminat cu situația absurdă în care o instanță a decis că un mort a decedat într-o Salvare. Plimbat, timp de cinci ani, prin sertarele celor care ar trebui să aplice legea în România, dosarul morții lui Dumitru Dinu arată carențele cu care se confruntă sistemul judiciar românesc. Povestea lui Aurelian Din, fratele celui decedat în urmă cu cinci ani, este cutremurătoare.


FOTO: Documentele indică că este vorba despre moarte suspectă. Adresa către Parchet, având la bază actele întocmite de un agent de la Poliţia Rurală, este semnată de actualul şef al IPJ Argeş, Ionel Ispir, fost şef al Poliţei Curtea de Argeş„Fratele meu nu a murit de moarte bună”

În fața lipsei de reacție a autorităților, Aurelian Din a făcut o anchetă pe cont propriu, a plătit expertize care arată că Mitică, așa cum îi spunea fratelui său mai mare, avea leziuni ce i-ar fi putut cauza decesul. El a aflat că unii dintre martori fie nu au fost audiați, fie nu au spus adevărul în acest caz. „Sunt epuizat, fizic și moral, dar nu pot să trăiesc cu gândul că fratelui meu nu i se poate face dreptate. Nu pot crede că, în fața dovezilor și probelor pe care le-am depus la autorități, nimeni nu mă ia în seamă. Nici măcar nu m-au audiat, deși un procuror a scris că eu aș fi dat o declarație”, a început să ne povestească Aurelian Din.


Planșele criminalistice arată că Dumitru Dinu avea fractură nazală


Vizita lui la redacție nu a fost întâmplătoare: pe 4 ianuarie s-au împlinit cinci ani de când Dumitru a murit în condiții suspecte. El este convins că fratele său „nu a murit de moarte bună” și îl suspectează pe fiul vitreg al acestuia, Adrian-Ionuț Dinu, de 33 de ani, de lovituri care i-au cauzat moartea. De asemenea, el arată cu degetul și spre soția suspectului, polițista Alina Dinu, pe care o bănuiește de implicare în mușamalizarea cazului.

Filmul cazului

Cei doi erau în casa lui Dumitru Dinu, atunci când acesta a decedat și au devenit martori în anchetă.„Adrian Dinu l-a mai bătut pe fratele meu, l-a amenințat cu moartea. Celălalt frate, dar și vecinii, știu aceste lucruri. Am vorbit cu unii care au auzit, chiar în ziua morții, cum se certa cu Dumitru, dar mărturiile acestea nu apar la dosar”, ne-a declarat Aurelian Din(nume căpătat dintr-o eroare la starea civilă).

Cu documentele în mână, Aurelian Din ne-a spus că, în urmă cu cinci ani, a primit vestea morții fratelui său de la Alina Dinu, nora celui decedat, care era, atunci, agent la Secția de Poliție Rurală Albești.„M-a sunat Alina Dinu, chiar de pe numărul fratelui meu, prin care eram anunțat, la ora 16.17, că lui Mitică îi este rău și dacă pot să merg repede până acasă. Eu tocmai plecam de la serviciu, din orașul Mihăilești-Giurgiu, și mă îndreptam spre casă, în București. Am întrebat ce s-a întâmplat și a început să îmi spună că, în timp ce se afla în bucătărie împreună cu soțul ei, Ionuț, cu Mădălin - fiul cel bun al fratelui meu - și cu Vasilica, soția fratelui meu, pe ușă a intrat Mitică, i s-a făcut rău și a căzut cu fața în jos. Am întrebat dacă s-a lovit de ceva și a zis că nu. După care a revenit și mi-a spus că s-a lovit puțin la nas de dușumea”, a relatat Aurelian Din.


FOTO: Prin sentința care a închis dosarul, în 2011, Tribunalul Argeș a hotărât că Dumitru Dinu a murit în Salvare, deși în fișa de la Ambulanță (jos) scrie că a fost găsit decedatÎn timp ce vorbea cu Alina Dinu, o vecină, Elena Goi, asistentă medicală, îl consulta pe fratele său. „Elena Goi mi-a spus că nu are puls, că este decedat și că au ajuns la fața locului cei de la 112, o ambulanță cu o asistentă, iar cadrul medical a constatat decesul”, a adăugat Aurelian.


Polițista suspectată și-a chemat colegii să cerceteze cazul

La scurt timp după ce Ambulanța a ajuns la domiciliul celui decedat, Alina Dinu i-a transmis lui Aurelian Din că fratele lui „a făcut infarct”, așa i-ar fi zis asistenta de pe Salvare, Dana Modoran. În timp ce povestea, ne-a arătat fișa medicală a personalului de pe ambulanță din care reiese că Salvarea a ajuns la ora 16.11. „Abia în 2014, acest document a fost depus la dosar, la insistențele mele”, ne-a spus Aurelian. Dumitru Dinu a fost găsit decedat „cu midriază fixă, fără rigiditate și pete cadaverice, tegumente cianotice”. „Fratele meu era mort înainte să se sune la 112”, e convins Aurelian.

Salvarea a plecat, apoi, iar cadavrul a rămas în casă. Alina Dinu nu a mai sunat la 112, ca să sesizeze decesul, ci pe unii dintre colegii săi și la Poliția Curtea de Argeș. La fața locului au venit agentul Vasile Vîlceleanu și subcomisar Andrei Spiridon, colegii Alinei Dinu, de la Poliția Rurală Albești, o comună învecinată. Dintre criminaliști, de la Poliția Curtea de Argeș a fost prezent doar agentul Cătălin Dincă, omul care a făcut fotografiile pentru planșele criminalistice. În procesul-verbal întocmit de Vîlceleanu la locul decesului este trecut, însă, numele altui polițist: Valentin Dincă, un agent de Poliție Rurală. Cercetarea a făcut-o agentul Vîlceleanu, colegul de birou al Alinei Dinu, deoarece subcomisarul Spiridon „nici măcar nu a coborât din mașină”.


Cercetarea criminalistică la fața locului a fost făcută de un agent de poliție rurală


În procesul-verbal agentul scrie că a fost sesizat telefonic, la ora 18.00, de ofițerul de serviciu de la Poliția Curtea de Argeș. Mai scrie că l-a găsit pe cel decedat în pat, nu pe podeaua unde îl lăsase asistenta de la Ambulanță, și că nu are urme vizibile de violență. Pe același document, însă, cu un alt pix, este trecută o însemnare ulterioară: „La nivelul feței, în regiunea nazală, prezenta o plagă de trei centimetri lungime” Au fost luate declarații de la Alina Dinu, Ionuț Dinu, Mădălin Dinu și Vasilica Dinu. Toți scriu că Dumitru Dinu a intrat în bucătărie în jurul orei 16.00, a căzut cu fața în jos și a murit, că nu îl știau pe cel decedat cu afecțiuni medicale și că nu au suspiciuni privind cauza decesului.

Cum s-a produs decesul la două ore diferite

Rares Bogdan, candidat la prezidentiale?! Vestea anului in politica! Europarlamentarul PNL a rupt tacerea!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI