„Este limpede pentru oricine care analizează campania că Iohannis, în calitate de protagonist, impune niște teme și într-un mod extrem de frust Viorica Dăncilă le preia. Nu este greu acest lucru pentru că este la guvernare.

Practic, cam de trei zile lupte pentru prezidențiale s-a cam polarizat. Auzim foarte puțin de Dan Barna, alegeri complicate la el în partid, niște mitinguri cu câteva zeci sau maximul 200 – 300 de oameni prin județe, petele de culoare de alții și așa mai departe.

Dacă au reușit ceva PSD-iștii și Viorica Dăncilă este să polarizeze, ceea ce nu e puțin lucru în pre-campanie”, a afirmat Cozmin Gușă.

Acesta spune că orice specialist în strategii electorale știe că pre-campania este chiar mai importantă decât campania.

„ De ce? Pentru că exact ca avionul la decolare sau la aterizare, dacă ajungi cumva din nefericire în buza campaniei, adică în urma pre-campaniei, cu botul în jos, nu ai nicio șansă să îți atingi obiectivul.

Dacă ajungi cu botul în sus, cum i s-a întâmplat lui Iohannis în 2014, că nu a fost chiar o minune, atunci ai posibilitatea să câștigi, să obții un rezultate”, a explicat acesta.

„Informația în sine cu Maior și cu Coldea care călăreau PSD-ul pe aliniamentele Ponta, respectiv Dragnea, este senzațională. Unii dintre ei știau și din lașitate sau din interes uneori au tăcut, alții nu știau și au deschis ochii în urma dezvăluirilor de presă și a altor lucruri pe care le discută între ei.

În mod paradoxal, statul paralel, care s-a format și consolidat în cele două mandate ale lui Băsescu, a preferat să călărească PSD-ul. De ce? Simplu. Avea cea mai mare acoperire și atunci, lui Maior i-a fost foarte ușor în calitatea lui de mentor a lui Ponta și de naș să meargă pe linia Ponta și a pariat pe pariat pe Ponta până la primul tur din 2014.

Coldea, mai șmecher, a pariat pe Dragnea și a avut succes în fața lui Maior, el a fost artizanul fundamentării lui Dragnea ca lider de facto al PSD. Nu i-a fost greu pentru că Ponta i-a lăsat la o parte pe baroni și atunci baronul șef a reușit să se impună la nivel de PSD, pe mâna lui Coldea.

Sigur că a existat, sunt foarte mulți martori, de la partidele de tenis, până la șprițuri, în care statul ăsta paralel prin Maior și Coldea, cu cei doi favoriți, a călărit PSD-ul și l-a golit de conținut, de lideri cu știință de carte, cu carismă, mai ales în perioada Dragnea”, a detaliat Cozmin Gușă.

Conform acestuia, Dragnea a fost sfătuit să ardă totul în jurul lui să nu cumva să vină vreun pretendent care ar avea priză la electoratul de stânga al PSD-ului și mai ales la activul de partid, potrivit Realitatea .

Te-ar putea interesa și: