Deputatul Mihail Boldea, dar și alte persoane, în prezent arestate, au apelat adesea la acte false pentru a dobândi imobile și bani în instanță.
Între anii 2006 – 2010, inclusiv în timp ce deţinea calitatea de deputat în Parlamentul României, Mihail Boldea, a participat „la constituirea a două grupuri infracţionale organizate, în scopul obţinerii de importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare cumpărare ale unor imobile, prin ascunderea realităţii cu privire la situaţia juridică a acestora ori cu privire la realitatea existenţei unor convenţii comerciale”, se arată în materialul de urmărire penală. În 2010, Mihai Boldea împreună cu Bogdan Alexandru Boza şi Mihaela Cristina Bolboceanu au indus în eroare organele falsificând un contract, chipurile, încheiat între Boza şi partea vătămată, SC Arcada Company SA, la data 1.11.2009. Acest act fals a fost folosit în mod repetat, chiar și în faţa instanţelor de judecată de la Tribunalului Galaţi. În plus, aceștia au folosit şi unui raport de expertiză grafică întocmit de o persoană ce nu avea calitatea de expert, în vederea obţinerii unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care SC Arcada Company SA să fie obligată la plata sumei trecute în contract – 4.000.000 de lei, rezultat care nu s-a produs din motive independente de voinţa sa, respectiv ca urmare a intervenţiei organelor de urmărire penală. În calitate de lider al grupului compus din Mihaela Cristina Bolboceanu (avocat în cadrul Baroului de Avocaţi Galaţi), Aurica Maria Luchiniuc (arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi, fost subprefect al judeţului Galaţi şi actual consilier al Prefectului Judeţului Galaţi), Elena Petrea (secretar în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură „Boldea Mihail”) şi Petrică Tănase, Boldea a determinat alte persoane să falsifice documente oficiale. Patru dintre acestea erau hotărâri judecătoreşti, alte patru erau expertize judiciare, dar și adrese ce de la Primăria Municipiului Galaţi, de la Arhivele Naţionale – Direcţia Judeţeană Galaţi sau de la Trezoreria Municipiului Galaţi, etc. Actele au fost folosite, fie personal, fie prin persoane interpuse în faţa instanţelor de judecată ori a altor instituţii şi autorităţi în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra a două imobile din Galaţi. Începând cu anul 2006, Boldea a constituit un grup infracţional organizat împreună cu Elena Petrea, Petrică Tănase şi Aurica Luchiniuc, grup care a acţionat pe perioada 2006 – 2008, în scopul obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune şi spălare de bani, prin dobândire în mod fraudulos a proprietăţii unui număr de nouă imobile din Galați prin intermediul unor persoane interpuse, folosindu-se de diverse înscrisuri sub semnătură privată şi oficiale falsificate, inclusiv hotărâri judecătoreşti, ori prin obţinerea de hotărâri arbitrale ori judecătoreşti neconforme cu realitatea faptică şi juridică, prejudiciul total cauzat fiind de peste 895.000 euro şi 590.000 euro. CITIȚI ȘI:
- Faptele penalului Boldea. A asistat ca avocat două persoane inventate!
- Scuza șeful DIICOT: Nu puteam lua două măsuri preventive împotriva lui Boldea - arest preventiv și interdicție. EVZ îţi spune de ce
- Boldea, primul parlamentar dat în urmărire internaţională
- Deputatul Boldea, în clubul celor mai căutaţi infractori din România
- REFERAT DIICOT. Deputatul Boldea spăla bani proveniţi din traficul de persoane
- Profilul lui Mihail Boldea, făcut de presa locală: „Un celibatar de top, însurat cu tribunalul”
- Afaceri ilegale de un milion de euro! Deputatul Mihail Boldea, implicat în mafia imobiliară