Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Cum a devenit Raed Arafat un fel de Nicolae Ceaușescu al luptei împotriva Coronavirus
Cum a devenit Raed Arafat un fel de Nicolae Ceaușescu al luptei împotriva Coronavirus

Cum a devenit Raed Arafat un fel de Nicolae Ceaușescu al luptei împotriva Coronavirus

Conferință de presă la ministerul de Interne, miercuri, 11 martie 2020, transmisă de toate posturile de televiziuni de știri și de RRA și TVR. Atenția presei își are o explicație simplă.

În Italia, de exemplu, toate măsurile luate se bazează pe decrete lege emise de la începutul Crizei.

Pe ce se bazează la noi aceste măsuri excepționale?

Pe o Ordonanță de urgență, singura care are putere de lege?

Firește că nu.

Pe o lege trecută prin Parlament în procedură de urgență?

Firește că nu.

Nici măcar pe o hotărîre de guvern.

Întrebării despre temeiul legal al acestor măsuri eu i-aș adăuga întrebarea:

Cine a luat aceste măsuri?

Guvernul?

Parlamentul?

Măsurile deosebit de dure au fost prezentate de Raed Arafat.

Din cîte știm, Raed Arafat e secretar de stat la Ministerul de Interne.

Un bun profesionist, cu o rară priză la presa PSD-istă de pe vremea cînd și-a pus întreaga viață în slujba Guvernului Victor Ponta. Scriu asta, deoarece în urma unui articol în care observam transformarea lui Raed Arafat într-o mingiucă PSD-istă, distinsul demnitar m-a reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Organismul e subordonat Guvernului României.

Nimic surprinzător în faptul că am fost amendat strașnic în urma plîngerii demnitarului Raed Arafat. Nu-i port pică. Cînd Guvernul PNL a vrut să-l dea afară pentru a-și pune un membru al clientelei, i-am luat apărarea. Potrivit fișei postului Raed Arafat e însă unul dintre secretarii de stat la Ministerul de Interne. Nu e nici premier, nici măcar vicepremier.

Ale cui sînt măsurile prezentate de Raed Arafat?

Ne răspunde chiar domnia sa în deschiderea conferinței de presă:

Raed Arafat: Bună dimineața. Să ne spuneți dacă putem începe vă rog. Deci ieri la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ședința grupului tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Vreau să reamintesc că acest grup este parte din Comitetul Național pentru situații speciale de urgență. Este un grup consultativ al comitetului. Iar într-o ședință precedentă a comitetului s-a aprobat o procedură prin care, pentru simplificare, după adoptarea hotărârii grupului, aceasta se trimite la toți membrii comitetului, se lasă un număr de ore pentru consultare, dacă nu sunt comentarii se consideră hotărârea adoptată.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: