Cum a ajutat PNL PSD în grațierea CORUPȚILOR. Manevra CLASICĂ
Editura Evenimentul si Capital

Cum a ajutat PNL PSD în grațierea CORUPȚILOR. Manevra CLASICĂ

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș
Autor: | | 1 Comentarii | 872 Vizualizari

Dacă senatoarele PNL, Alina Gorghiu și Nicoleta Pauliuc ar fi participat la ședința de ieri a Comisiei juridice a Senatului, unde au fost prezenți 8 membri din componența totală de 11, amendamentele la legea grațierii ar fi fost respinse. Cele două ar fi putut trimite alți parlamentari PNL să le suplinească în Comisia de specialitate. Modificările la proiectul de lege au fost adoptate cu 5 voturi „pentru”, tooate de la PSD și 3 „împotrivă”, câte unul de la PNL, USR și UDMR.

Pentru adoptarea unui raport, amendamente sau proiecte de lege trebuie să voteze 50% plus 1 din numărul membrilor prezenți în Comisie, conform regulamentului forului de specialitate.

În Comisia juridică a Senatului sunt 11 aleși: Șerban Nicolae (PSD), președintele Comisiei, Nicoleta Pauliuc (PNL) vicepreședinte, Adrian Diaconu (PSD) secretar și 8 membri, Liviu Tit Brăloiu (PSD), Robert Cazanciuc (PSD, fost ministru al Justiției), Zsolt Csaszar (UDMR), George Dîrcă (USR), Daniel Fenechiu (PNL), Alina Gorghiu (PNL), Marian Pavel (PSD), Ionuț Sibinescu (ALDE).

La ședința de, miercuri, de la ora 16.00, au absentat 3 parlamentari: senatoarele liberale Alina Gorghiu și Nicoleta Pauliuc și senatorul ALDE, Ionuț Sibinescu. Surse parlamentare au spus, pentru EVZ, că, inițial la întrunirea de ieri nu fusese stabilit un vot asupra amendamentelor la Legea grațierii, ci doar o dezbatere a acestora.

Fostul lider PNL, Alina Gorghiu, a fost încă de dimineață în Parlament, participând la Biroul Politic Național al partidului, care a a avut loc de la 11.00, durând fix o oră și jumătate. Ulterior, ea a participat la deschiderea ședinței Comisiei juridice care a început la ora 16.00. Momentul în care nu a fost prezentă în sală a fost cel al votului.

EVZ relata, pe surse, că, în ședința conducerii centrale de ieri, Gorghiu o acuza pe președintele interimar al partidului, Raluca Turcan, că a negociat cu PSD funcții pentru liberali în instituții importante ale statului. Gorghiu și Turcan s-au certat din cauza funcției de viceguvernator al BNR și a celor de membri în Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), Curtea de Conturi și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

La ședința de azi a Comisiei juridice, Gorghiu l-a delegat pe colegul ei, senatorul Florin Cîțu, membru în Comisia pentru buget-finanțe. Liberalii au solicitat, astăzi, reluarea votului asupra amendamentelor prin care sunt grațiați corupții. Florin Cîțu a explicat pe Facebook, că ideea reluării votului a fost a lui Gorghiu. "Victorie! Astăzi în comisia juridică în Senat, înlocuiesc un coleg (Alina Gorghiu). PNL a cerut reluarea votului referitor la grațierea pedepselor pentru faptele de corupție, în comisia juridică. Pedepsele pentru faptele de corupție NU se mai grațiază, după votul de astăzi", a explicat Cîțu în postarea sa de pe rețeaua de socializare, adăugând într-un comentariu că "reluarea votului a fost ideea Alinei Gorghiu, care astăzi este la Timișoara în circumscripție".

Senatoarea PNL, Nicoleta Pauliuc, a spus pentru EVZ, că regretă enorm faptul că nu a putut participa la întrunirea de ieri a Comisie în care au fost adoptate amendamentele la Legea grațierii. Ea a explicat că, de obicei nu lipsește niciodată la ședințele Comisiei, dar acum este bolnavă și va mai lipsi încă două săptămâni din Senat.

"Sunt la spital, la Floreasca internată. Am lipsit eu vreodată la Comisia juridică? N-am lipsit niciodată. De două Comisia și-a ținut ședințele pe baza hârtiilor pe care le aveam eu, adreselor, etc. Cred că o să mai lipsesc încă vreo două săptămâni. O să trebuiască să mă operez. Mă doare sufletul, pentru că eu una chiar nu am lipsit nicio zi și să fiu acuzată de tot felul de prostii, mă doare sufletul mult", a declarat, pentru EVZ, Nicoleta Pauliuc.

Senatoarea PNL a fost internată de urgență pe data de 2 Mai a.c., cu o zi înaintea ședința Comisiei în care au fost adoptate amendamentele la legea grațierii. În ședința de astăzi a Comisiei juridice, Pauliuc l-a delegat pe senatorul PNL, Iancu Caracota, membru în Comisia revoluționarilor din decembrie 1989, s-o suplinească.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate