Evenimentul Zilei > Actualitate > Culmea culmilor! CFR a modernizat o gară pe unde nu a mai trecut niciun tren de 14 ani
Culmea culmilor! CFR a modernizat o gară pe unde nu a mai trecut niciun tren de 14 ani

Culmea culmilor! CFR a modernizat o gară pe unde nu a mai trecut niciun tren de 14 ani

Gara din Câmpulung la Tisa a fost modernizată cu două milioane de lei, fiind privită de la locuitori ca fiind un nou punct de atracție pentru localitate.

În gara din Câmpulung la Tisa nu a mai trecut un tren din anul 2007, mai exact de 14 ani. Cu toate astea, CFR a luat decizia de a moderniza clădirea deși nu mai există niciun interes pentru traficul feroviar în zona respectivă, nici intern, nici internațional.

Clădirea a fost renovată complet, sistemul de încălzire centralizată a fost refăcut în întregime. Geamurile vechi au fost schimbate cu unele noi, fiind modernizate și căile de acces. Până de curând, CFR a avut în zonă trei angajați, care aveau drept misiune să păzească gara de vandali. Acum mai este doar un angajat după ce primarul din localitate a povestit ce se întâmpla la gara din Câmpulung la Tisa, la granița cu Ucraina.

Unul dintre localnicii care a stat de vorbă cu reporterii a povestit că și pe vremurile de dinainte de 1989, trenurile nu ofereau condiții de călătorie normale, iarna fiind foarte frig în vagoane.

„Au băgat încălzire centrală, au băgat gardul până la graniţa cu Ucraina în 2 părţi, camere de supraveghere, tot şi gara era închisă deja”, a declarat Andrei Tătar.

Peisaj de pădure

În prezent, bălăriile au invadat liniile de cale ferată transformând zona într-o pădure tânără, plină de lăstăriș. De altfel acest lucru constituie o problemă pentru edilii din localitate.

Viceprimarul Megyeri Șandor a declarat că CFR a fost notificată să curețe zona, care poate fi una periculoasă pentru locuitori.

„Bălăriile au invadat linia ferată, semn că prin zonă de mulţi ani nu a mai trecut niciun tren. Cert este însă că în imobilul în care s-a investit peste 2 milioane de lei s-au montat sisteme video şi audio. Noi de la Primărie mai multe sesizări am făcut ca să cureţe măcar, ce să tai că deja s-a făcut pădure”, a spus primarul.

Explicațiile oficiale oferite de CFR se referă la tratatul de aderare a României la Schengen. În acest proiect se prevede că toate stațiile CFR din zonele de frontieră trebuie modernizate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: