Evenimentul Zilei > Politica > Culisele vizitei lui Iohannis în Elveția: întâlnire secretă cu Macron în Alpi
Culisele vizitei lui Iohannis în Elveția: întâlnire secretă cu Macron în Alpi

Culisele vizitei lui Iohannis în Elveția: întâlnire secretă cu Macron în Alpi

Au apărut informații menite să facă lumină în legătură cu vizită aparent fără nicio miză politică a președintelui Iohannis în Elveția, în plină criză politică în România.

Potrivit site-ului Flux24.ro, președintele Klaus Iohannis ar fi avut o întâlnire de taină cu președintele Franței,Emmanuel Macron.

Multă lume s-a întrebat ce motiv a găsit Iohannis pentru o vizită în Elveția, aparent pentru o întâlnire oficială cu președintele elvețian, declarat oficial anti UE, și fără nici o miză politică.

Unele surse politice bine informate au relatat pentru site-ul sus amintit că că Iohannis ar fi trecut granița în Franța, unde s-ar fi întâlnit cu Macron la o întâlnire de taină.

Macron este considerat părintele politic al USRPLUS, partid aflat în conflict cu PNL, partidul lui Iohannis. Întâlnirea vine și pe fondul alegerilor din Germania, unde partidul Angelei Merkel este pe cale să piardă principala poziție și poate chiar să piardă participarea la guvernare în favoarea social-democraților.

„Aspectele economice au constituit o parte semnificativă din dialogul pe care l-am avut cu domnul preşedinte (al Elveţiei, Guy Parmelin – n.r). Avem investiţii foarte importante şi de mare succes, investiţii elveţiene în România, şi acest trend va continua. Este clar că pentru a avea succes în continuare în această relaţie trebuie să încurajăm mai mulţi investitori.” a transmis Iohannis săptămâna trecută, din timpul vizitei în Țara Cantoanelor.