Editura Evenimentul si Capital

Culisele scandalului de la Colentina. Cum au votat susținătorii lui Silvi Ifrim ca să-l demită pe directorul economic | CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”

17-02/clipboard01_140-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2641 Vizualizari

● EVZ a intrat în posesia unui document exploziv – procesul verbal încheiat după ședința Consiliului Administrativ de la Spitalul Colentina, convocat marți, de urgență, - care arată cum s-au petrecut lucrurile și la ce tertipuri apelează managerul interimar contra celor care spun public adevărul ● Discuțiile au fost pe marginea unor subiecte care nu intră în atribuțiile acestui for, ba chiar se încearcă încălcarea dreptului constituțional la libertatea de exprimare! ● În fi nalul ședinței, un participant a votat fără să aibă dreptul!

- EVZ a intrat în posesia unui document exploziv – procesul verbal încheiat după ședința Consiliului Administrativ de la Spitalul Colentina, convocat marți, de urgență, - care arată cum s-au petrecut lucrurile și la ce tertipuri apelează managerul interimar pentru a-i distruge pe medicii care au spus public adevărul

- Discuțiile au fost pe marginea unor subiecte care nu intră în atribuțiile acestui for, ba chiar se încearcă încălcarea dreptului constituțional la libertatea de exprimare!

- În finalul ședinței, un participant a votat fără să aibă dreptul!

Marți dimineață, neurochirurgii Ionuț Gobej și Dorin Bică, alături de șeful Secției ATI1, dr. Lelia Iliescu, din Spitalul Colentina, au susținut o conferință de presă în care arătau exact cum sunt împiedicați să-și facă meseria așa cum au învățat. Sunt acuzați că „umblă după bani”, deși cei doi neurochirurgi nu au fost plătiți vreodată pentru orele suplimentare pe care le fac în spital. În ce privește secția ATI1, aceasta funcționează cu o treime din personal (are doar 16 asistente din 43 câte ar trebui să aibă), dar asigură permanență și deservește 10 secții din Colentina!

„Asigură servicii de specialitate pentru 16 paturi de terapie intensivă, pentru care într-adevăr, trebuie să se asigure continuitate 24 de ore din 24, cu preluarea pacienților critici din secțiile medicală, cardiologie, reumatologie, pneumologie, urologie, diabet, gastroenterologie, boli profesionale, neurologie și dermatologie, și sper că le-am enumerat pe toate, pe lângă acestea asigurăm serviciul de anestezie și neuro-anestezie în chirurgie spinală, în paralel”, explica, marți, dr.Lelia Iliescu, șeful ATI1. Această realitate e ignorată total de managerul interimar Silvi Ifrim, după cum vom arăta în cele ce urmează.

Documentul care scoate la iveală minciunile

Iritată peste măsură de conferința celor trei tineri medici, managerul interimar, pusă în funcție de primarul Capitalei, Gabriela Firea, convoacă de urgență, marți la ora 16.00, o ședință a Consiliului de Administrație. De aici, începe nebunia!

În primul rând, într-un comunicat de presă trimis ieri, Silvi Ifrim susține că la ședință au fost „6 membri din cei 7 cu drept de vot care fac parte din Consiliul de Administrație”. Ei, bine, nu e adevărat!

Potrivit procesului verbal intrat în posesia EVZ, la urgenta ședință au luat parte, în total, opt persoane (FACSIMIL3), din care doar 4 aveau legal dreptul să voteze! Participanții au fost:

1. Camelia Nițu, de la Primăriei Capitalei (cu drept de vot)

2. Bogdan Alexandru Botezatu, de la Primăriei Capitalei (cu drept de vot)

3. Mihaela Ulican, de la Ministerului Sănătății (cu drept de vot)

4. Elena Daniela Georgescu, de la Primăriei Capitalei (cu drept de vot)

5. Alexandru Croitoru, observator de la Colegiul Medicilor (fără drept de vot)6. Mihai Preda, observator OAMMR (fără drept de vot)

7. Lorica Horobăț, observator sindicat Hipocrates (fără drept de vot)

8. Silvi Ifrim, manager interimar (fără drept de vot)

Apoi, doar un singur punct din cele discutate face parte legal din atribuțiile Consiliului de Administrație. E vorba de demiterea directorul financiar contabil, economist Maria Dinescu. Adică, membrii Consiliului „îi pot recomanda managerului spitalului demiterea” acesteia. Numai că, la ședință s-a încălcat legea, strict matematic vorbind!

Deși în sală erau, așa cum arătam, doar patru membri cu drept de vot, în final votează „pentru” demiterea directorului Dinescu CINCI persoane, iar o a șasea – Mihai Preda (MP, în FACSIMIL) - se abține!

Întrebarea absolut firească este: Cine a dat votul în plus și cine i-a cerut lui Mihai Preda – observator – să voteze, de omul a fost nevoit să se abțină?

Postările de pe Facebook, subiect de analiză

Tot potrivit legii, Consiliul de Administrație are dreptul: să avizeze bugetul, să organizeze concurs pentru ocupare apostului de manager (apropos de faptul că Silvi Ifrim este doar interimar pusă în funcție) și să își dea acordul pentru dezvoltarea spitalului. Doar că, acest Consiliu a avut cu totul alte preocupări!„Dna Manager Silvi Ifrim (cuvântul „interimar” lipsește cu desăvârșire din procesul verbal, n.r.) a arătat manipulările din presă și faptul că, chiar de la începutul mandatului s-a atătat deschisă la propunerile doctorilor de pe secția de Neurochirurgie”.

Vă reamintim că neurochirurgii au recunoscut că au discutat cu Silvi Ifrim în nenumărate rânduri, dar că, exasperați de răspunsurile acesteia – „nu îmi pasă de binele pacientului, e o lozincă”, ar fi un exemplu – au decis să atragă atenția publicului. În procesul verbal mai scrie și că: „A luat cuvântul dr. Botezatu (prescurtat și BBA, în document, n.r.), care a ridicat mai multe probleme – cazurile celor doi medici neurochirurgi care au atras atenția presei ca și postările pe facebook al unei dna dr hematolog”.

Două pagini mai încolo aflăm că, același reprezentant al Primăriei Capitalei o comite și mai grav. „Domnul BBA spune că situația este mult mai tristă. (...) Dl. BBA o roagă pe dna. SI (Silvi Ifrim, n.r.) să evite ieșirea medicilor în spațiul pentru pentru că se destabilizează imaginea spitalului, a medicilor”.

Rares Bogdam, ANCHETAT la DNA. Cozmin Gusa a facut anuntul

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Medicul de gardă

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI