În data de 25-26 martie 2017, după o ședință lărgită a PSD în județul Tulcea, cei trei colegi de partid s-au retras pe o barcă verde, lângă comuna Seaca din județul Teleorman. Dragnea a prins 17 știuci, Grindeanu – 9. Ciolacu a vâslit.

Lecții cu tâlc

Pescar înrăit, Dragnea l-a învățat pe începătorul Grindeanu, printre altele, cum să nu se mai agațe cu ancora de haine. Premierul PSD nu mai pusese niciodată mâna pe o lansetă. În cele din urmă, pescuitul sportiv al camarazilor de la vârful PSD s-a terminat cu eliberarea știucilor. Cei trei au înnoptat acolo, într-o casă mică, pentru pescuit, în apropiere de fluviul Dunărea. Ca să-i întoarcă favorul, Grindeanu l-a invitat pe Dragnea să-l învețe să schieze, unde prima lecție este să înveți să cazi.

Momentele de relaxare ale liderilor PSD au fost fotografiate de pe mal și din barcă și Dragnea a pus câteva poze de la fața locului pe pagina sa de Facebook.

 Liviu Dragnea FOTO: FACEBOOK

Surpriză

Peste o jumătate de an, DNA a intrat pe fir. Procurorii anticorupție au început să verifice cum a ajuns insula Belina, unde s-au întâlnit cei trei PSD-iști, de la Guvern la Consiliul Județean Teleorman condus de PSD și apoi la firma Tel Drum despre care DNA suspectează că este controlată din umbră de liderul PSD. Și l-au chemat pe Sorin Grindeanu, pe 13 septembrie, să depună mărturie în calitate de martor. Procurorii i-au cerut detalii despre partida de pescuit din lacul Belina și acestea le-a povestit că l-a întâlnit acolo și pe fostul ministru Darius Vâlcov.

 Sorin Grindeanu FOTO: FACEBOOK 

Mărturie

„Nu pot să spun exact cine mi-a făcut propunerea de mers la pescuit deoarece eram la masă, cu mai multe persoane, dar la acel moment am refuzat și am plecat spre București, unde am ajuns spre seară, unde câteva ore bune nu am răspuns la telefon. În timpul serii au continuat invitațiile să mă alătur la pescuit, cel mai mult m-a sunat să vin Marcel Ciolacu, care a mers din vinerea respectivă acolo. Nu rețin dacă am mai discutat și cu altcineva atunci, la pescuit mai erau personalul administrativ, șoferi, domnul Vâlcov”, a povestit Grindeanu la DNA, potrivit Antena 3.

 Marcel Ciolacu FOTO: FACEBOOK

Fostul premier a povestit, ulterior, că a aflat cu exactitate unde a pescuit abia când a fost chemat la DNA. „Eu foarte bine nici nu am știut în ce județ mă aflu. Știam că sunt undeva prin sudul României – Giurgiu, Teleorman, în zona aceea”, a spus el la un post de televiziune. El a adăugat că a ajuns la DNA doar pentru că Dragnea a publicat pozele de la pescuit.

Ruptură Partenerii de pescuit ai lui Liviu Dragnea au sărit ulterior în „bărcile” adversarilor politici ai liderului PSD: expremierul Sorin Grindeanu s-a aliat cu fostul premier Victor Ponta, iar ex-vicepremierul Marcel Ciolacu a trecut în tabăra fostul premier demisionar Mihai Tudose.