Evenimentul Zilei > Politica > Culisele moțiunii de cenzură. Liberalii continuă negocierile de foc cu restul Opoziției
Culisele moțiunii de cenzură. Liberalii continuă negocierile de foc cu restul Opoziției

Culisele moțiunii de cenzură. Liberalii continuă negocierile de foc cu restul Opoziției

Președintele PNL Ludovic Orban a discutat în Biroul Executiv al liberalilor despre moțiunea de cenzură și negocierile cu partidele de opoziție, potrivit surselor „Evenimentului zilei”.

Liderul PNL le-a transmis colegilor săi că USR și PMP au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură. UDMR și-a exprimat intenția de a susține moțiunea de cenzură după discuția purtată cu Ludovic Orban.

În ceea ce privește grupul minorităților, votul va fi la liber, fiecare parlamentar exprimându-și opțiunea după cum îi dictează conștiința. Dacă Opoziția va strânge cele 233 de semnături necesare pentru ca moțiunea să aibă succes, foarte probabil, grupul minorităților se va alătura demersului, potrivit surselor noastre.

Liberalii au mai discutat și cu ALDE și Pro România. La întâlnirea cu ALDE au participat liberal-democrați precum Toma Petcu, Varujan Vosganian, Iani Popa și Daniel Chițoiu.

Sursele „EvZ” confirmă că membrii ALDE prezenți și-au exprimat disponibilitatea pentru a susține moțiunea de cenzură. Negocierile au intrat în impas, fiindcă liberal-democrații nu au fost de acord cu varianta propusă de PNL, a alegerilor anticipate, totul urmând să se reia după consultările cu Pro România.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu nu a vrut sa se angajeze pentru susținerea Alinei Gorghiu la șefia Senatului în turul doi, invocând neînțelegerile din trecut.

Liberalii au apucat să discute și cu Pro România, cu membri din conducere precum Victor Ponta, Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu și Ion Mocioalcă.

Ponta ar fi dispus să susțină moțiunea de cenzură, dacă Viorica Dăncilă nu trece remanierea prin Parlament și dacă nu îi respectă condițiile impuse pentru candidatul de la alegerile prezidențiale.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: