El spune că Moga a călcat probabil pe „niște mușuroaie” în încercarea de a duce ancheta din MAI la capăt și a rămas fără sprijin politic, explică Gușă.

Demisia ministrului de Interne Nicolae Moga, survenită la doar șapte zile de la numirea în fucție, este diferită de cea a șefului STS de ieri, spune Cozmin Gușă, dar ambele indică putreziciunea sistemului din România.

„S-a vorbit și despre demisia șefului STS, aceste două demisii ne arată putreziciunea sistemului în România, despre care noi am tot spus de la începutul acestui caz, ba chiar de la Colectiv încoace. Dar cele două demisii sunt diferite. Vasilca de la STS era în sistem din 2005, de 14-15 ani. E limpede că a asistat la tot ce s-a întâmplat acolo, iar dacă cifra de 1,2 mld euro investită în STS în ultimii ani este reală și rezultatul este ăsta, vă dați seama câți bani au fost sustrași.

Este diferit cazul demisiei lui Moga. Acesta doar ce venise la minister, nu avea legătură cu acest sistem. L-am văzut pe nervosul de Cumpănașu, cu tot respectul pentru durerea rudelor, el e legat de sistemul MAI de 15 ani și au început să apară și articole legate de acest lucru. Vom studia și noi și vom vedea. Moga a fost un ministru numit politic, în acest caz poți să reziști dacă ești sprjinit politic. Dacă nu ești, trebuie să pleci. Moga a călcat pe niște mușuroaie, am văzut deja dosare penale la 8 agenți de poliție, ministrul și-a asumat deschiderea de dosare penale împotriva unor angajați din sistem, e clar că se va genera un tsunami, reziști doar dacă ești susținut politic. Probabil că Moga a sesizat că nu va fi susținut, a zis prea multe lucruri”, a declarat Cozmin Gușă într-o intervenție la Realitatea TV.

Nicolae Moga a devenit probabil inadecvat pentru sistemul ocult de la vârful Poliției Române, a conchis consultantul politic, iar rețelele de trafic de carne vie nu iartă.

Te-ar putea interesa și: