Evenimentul Zilei > Justitie > Culisele controlului judiciar. Ce au cerut procurorii DNA în cazul Elenei Udrea
Culisele controlului judiciar. Ce au cerut procurorii DNA în cazul Elenei Udrea

Culisele controlului judiciar. Ce au cerut procurorii DNA în cazul Elenei Udrea

Procurorii DNA au cerut joi instanței să îi interzică Elenei Udrea să plece din România, după condamnarea de acum două zile, la 8 ani de detenție. Solicitarea va fi discutată vineri de judecătorii Curții de Apel București.

Culisele controlului judiciar. Procurorii DNA vor să evite situația apărută în trecut, când Elena Udrea s-a sustras executării pedepsei în dosarul Gala Bute. Aceștia solicită impunerea măsurii controlului judiciar.

Antena 3 a prezentat joi seara cele mai importante pasaje din referatul cu propunere de luare a măsurii preventive a controlului judiciar în cazul Elenei Udrea.

 Se cere control judiciar pentru ieșirile publice ale Elenei Udrea

Procurorii spun că în acest fel, fostul ministrul pune presiune pe judecători. Se mai spune că este evidentă intenția ei de a se sustrage de la judecată, cu referire clară, că ar putea pleca din țară.

„După pronunţarea soluţiei de condamnare în şedinţă publică, inculpata Udrea Elena Gabriela a avut luări de poziţie publică în mass media, poziţii care au fost constante în a exprima ideea de neîncredere în justiţie, de dispreţ faţă de principiul supremaţiei dreptului, faţă de autoritatea judecătorească, sugerând ideea lipsei de imparţialitate a justiţiei din România şi a influenţei unor factori nocivi asupra bunului mers al acesteia, creând aparenţa publică că deţine adevărul celor afirmate prin prisma poziţiei de demnitate publică pe care a avut-o în statul român o lungă perioadă, fiind mai mult decât evidentă presiunea exercitată care poate fi resimţită atât de judecătorul fondului, cât şi de judecătorii instanţei de control judiciar, cu scopul pronunţării unei soluţii în dispreţul materialului probator administrat”, se arată în documentul respectiv.

Procurorii sugerează că Elena Udrea ar putea pleca din ţară dacă nu se dispune controlul judiciar. Ei fac referire la alţi refugiaţi care au scăpat de puterea mandatului european de arestare emis de autorităţile judicare române (Săvulescu Dragoş, Dragomir Danie, Bica Alina, Zlotea Marian).

Solicitarea depusă în acest sens de procurori va fi judecată vineri la Curtea de Apel. Instanța Curții de Apel București este cea care a condamnat-o pe Udrea la 8 ani de închisoare.

Blestemele Elenei Udrea la adresa judecătoarei

Culisele controlului judiciar. Elena Udrea a blestemat-o pe judecătoarea care a dat sentința în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009.

„Această femeie a ținut să mă condamne pe fiecare acuzație a procurorilor. Dovadă mai mare de slugărnicie, de răspuns la comandă, că nu pot să cred că are ceva personal cu mine, nu pot să cred că mă urăște pe mine atât de tare încât să țină să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații care s-au adus în acest dosar.

Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte”, a declarat Elena Udrea după decizia Instanței.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.