Evenimentul Zilei > International > Decizie șocantă. O țară vaccinează copii de la doi ani în sus împotriva Covid-19. Vaccinul nu e recunoscut de OMS
Decizie șocantă. O țară vaccinează copii de la doi ani în sus împotriva Covid-19. Vaccinul nu e recunoscut de OMS

Decizie șocantă. O țară vaccinează copii de la doi ani în sus împotriva Covid-19. Vaccinul nu e recunoscut de OMS

Regimul comunist din Cuba își supune populația unui experiment periculos.

Cuba a devenit luni prima țară din lume care vaccinează împotriva Covid-19 copii de la vârsta de doi ani. Mai mult, autăritățile folosesc vaccinuri dezvoltate în această țară, vaccinuri care nu sunt acreditate de Organizația Mondială a Sănătății.

Vor să vaccineze toți copiii înainte de a deschide școlile

Țara comunistă cu o populație de 11,2 milioane de oameni își propune să imunizeze toți copiii înainte de a redeschide școlile care au fost închise în cea mai mare partea timpuluii începând din martie 2020.

Noul an școlar a început luni, dar se studiază acasă prin programe de televiziune. Asta pentru că majoritatea cubanezilor nu au acces la internet.

După finalizarea studiilor clinice pe minori cu vaccinurile sale Abdala și Soberana, Cuba a început campania de vaccionare cu elevii cu vârsta de 12 ani și peste.

Luni, au început să se facă vaccinuri și copiilor cu vârste între 2 și 11 în provincCienfuegos.

Și alte țări intenționează să vaccineze copiii foarte mici

Mai multe alte țări din lume vaccinează copiii de la vârsta de 12 ani, iar unele efectuează studii la copii mai mici. Țări precum China, Emiratele Arabe Unite și Venezuela au anunțat că intenționează să vaccineze copiii mai mici, dar Cuba este prima care face acest lucru. Și Chile a aprobat luni vaccinurile chineze Sinovac pentru copii între șase și 12 ani.

Vaccinurile cubaneze, primele dezvoltate în America Latină, nu au fost supuse unei evaluări științifice. Vaccinurile cubaneze se bazează pe tehnologia proteinelor recombinante – aceeași folosită de Novavax din Statele Unite și de vaccinul francez Sanofi, care așteaptă, de asemenea, aprobarea OMS.Majoritatea școlilor din Cuba au fost închise din martie 2020, redeschizând câteva săptămâni la sfârșitul anului trecut, înainte de a se închide din nou în ianuarie.

Guvernul a anunțat că școlile se vor redeschide treptat, în octombrie și noiembrie, dar numai după ce toți copiii au fost vaccinați.

Agenția ONU UNICEF a solicitat redeschiderea școlilor din întreaga lume cât mai curând posibil, deoarece „costurile pe termen lung ale închiderilor sunt prea mari și greu de justificat”.

Cuba a văzut o explozie în infecțiile cu coronavirus în ultimele luni, punând presiune asupra sistemului său de sănătate.

Din cele 5.700 de decese prin coronavirus înregistrate de la declanșarea focarului, aproape jumătate au fost înregistrate în ultima lună, la fel ca aproape o treime din toate cazurile raportate, scrie thehindu.com.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: