Aşa cum se ştie deja, Bill Gates și Melinda Gates, cunoscuți pentru acțiunile filantropice prin care cheltuie averea făcută cu Microsoft, au decis să divorțeze după 27 de ani de căsnicie.
Fondurile fundației Gates, în jur de 6 miliarde de dolari în fiecare an, se duc către îmbunătățirea sistemelor sanitare la nivel global și reducerea sărăciei, din acest motiv divorţul lor îngrijorează multă lume, deşi cei doi menționează că vor rămâne implicați în continuare în misiunea Fundației și că aceasta își va continua activitatea şi după divorţ.

Bill Gates a fost văzut în ultima perioadă alături doar de fiica sa, Jennifer

Miliardarul a fost văzut în ținută de casă cu Jennifer, în vârstă de 25 de ani. Pozele au fost publicate pe Instagram.

„Nimic mai frumos decât timpul petrecut cu membrii familiei”, a scris Jennifer alături de  forografia cu Bill, care era îmbrăcat într-un polo albastru și pantaloni scurți kaki și adidași. Bill zâmbea larg alături de fiica sa ca şi când în viaţa sa nu se petrece nimic important.

Bill și Melinda Gates au șocat lumea la începutul acestei luni, când au anunțat că vor divorța după ce au fost împreună de mai bine de 27 de ani.

„După mult timp de gândire și multă muncă depusă către relația noastră, am decis să ne încheiem căsătoria. În ultimii 27 de ani, am crescut trei copii incredibili și am construit o fundație care lucrează peste tot în lume pentru a ajuta oamenii să ducă vieți sănătoase și productive. Continuăm să credem în această misiune și vom lucra împreună în continuare, dar nu credem că mai putem crește împreună ca și cuplu în această perioadă a vieților noastre. Cerem spațiu și intimitate pentru familia noastră cât timp începem să navigăm această nouă viață. – Melinda Gates și Bill Gates”.

Soarta bietului cuplu bogat

Divorțul soților Gates va fi, cel mai probabil, unul dintre cele mai scumpe din istorie, datorită averii imense care este în joc. La un an după căsătoria celor doi, în 1995, Bill Gates a devenit pentru prima oară cel mai bogat om din lume. Acum 26 de ani, suma „modestă” de 12,9 miliarde de dolari i-a acordat această poziție de top.

O sursă a declarat recent că divorţul lui Bill și Melinda a fost rezultatul „mai multe probleme dintre ei” care, în cele din urmă, i-a condus la decizia de a merge pe drumuri separate după ce au fost separați în privat pentru o vreme.

Mai multe rapoarte au dezvăluit că Melinda a fost cea care a declanșat divorțul de cofondatorul Microsoft și, în dosarul său oficial, a indicat că cei doi au stabilit deja un acord de separare.

Cuplul are o valoare estimată la 130 de miliarde de dolari. Prima audiere în cazul lor este programată să aibă loc mai devreme, vineri , la un tribunal din Washington.

Pe lângă Jennifer, perechea îi mak are pe Rory, 21 de ani, și Phoebe, 18 ani. Ceui doi s-au căsătorit în 1994 în Hawaii. S-au cunoscut după ce a început să lucreze la Microsoft ca manager de produs în 1987, scrie foxnew.