Evenimentul Zilei > Sport > Cu ce probleme se confruntă Simona Halep. Doar așa va putea câștiga US Open
Cu ce probleme se confruntă Simona Halep. Doar așa va putea câștiga US Open

Cu ce probleme se confruntă Simona Halep. Doar așa va putea câștiga US Open

Simona Halep trebuie să-și schimbe atitudinea, din punct de vedere mental pentru a putea obține cel de-al treilea titlu de Grand Șlem.

Un fost mare tenismen îi oferă Simonei cîteva sfaturi care s-ar putea dovedi prețioase în contextul confruntărilor de la US Open. Simona Halep s-a calificat în turul doi al turneului după ce a câștigat contra Camilei Jorgi, în două seturi, 6-4, 7-6 (3). Ea va juca în turul doi la US Open împotriva jucătoarei slovace Kristina Kucova (31 de ani, 111 WTA).

Fostul tenismen suedez, Mats Wilander este de părere că sportiva română ar trebui să schimbe ceva din atitudine pentru a obține cel de-al treilea titlu important din cariera sa. În opinia acestuia, chiar dacă viitoarea adversară a înregistrat rezultate modeste, Simona trebuie să-și păstreze concentrarea, pentru a se impune în fața acesteia.

Mats Wilander crede că, pentru a câștiga US Open, Simona Halep trebuie să facă o schimbare, atât la nivel mental cât și tactic.

„Cred că pentru Simona e o situație în care, evident, din punct de vedere fizic, trebuie să fie bine. Acesta e primul lucru care contează. E posibil, desigur, să fie bine, dar n-avem de unde să știm dacă va reveni la același nivel. Chiar nu știi niciodată dacă te vei întoarce la forma din trecut, iar în același timp, cred că acesta e momentul cheie din cariera unei jucătoare. După ce câștigă câteva Grand Slam-uri, când devine numărul 1 mondial, poate că motivația sa nu mai e la fel de puternică, așa cum era înainte”, a spus marele campion, citat de adevarul.ro.

Românca trebuie să-și schimbe stilul de joc

El a precizat că Simona Halep trebuie să-și caute o motivație nouă și să-și schimbe stilul de joc, în acest moment. Wilander a arătat că un bun exemplu în acest sens este Roger Federer care după ce și-a schimbat stilul de joc a câștigat Wimbledon și Australian Open.

„Acesta e momentul în care trebuie să începi să-ți schimbi jocul. Trebuie să începi să găsești alte modalități de a te motiva, de a câștiga meciuri de tenis. Cred că am văzut asta la Roger Federer.

Dintr-o dată, Roger Federer venea mai des la fileu, lovea mai multe backhand-uri cu efect de top spin, stătea mai aproape de linia de fund și așa a reușit să câștige Wimbledon încă o dată, și Australian Open de două ori, împotriva lui Marian Cilic și Rafael Nadal.

Toată lumea care a văzut asta a zis: «Oh, Doamne! E un jucător complet diferit! Roger Federer e mult mai agresiv, e mult mai dur»”, a adăugat fostul jucător suedez.

Simona Halep a confirmat că un fost antrenor a revenit lângă ea
simona halep, artemon apostu efremov, darren cahill, daniel dobre

Simona Halep are nevoie de o nouă motivație

Mats Wilander consideră că un titlu de mare șlem nu reprezintă o motivație reală pentru Simona Halep și, de aceea, îi propune să abordeze meciurile ca pe o activitate distractivă.

„În cazul ei, motivația nu cred că poate fi câștigarea unui alt Grand Slam. Câștigarea unui alt Grand Slam nu cred că îi oferă o motivație suficient de puternică. E un obiectiv materialist, care nu o va aprinde. Cred că trebuie să fie vorba despre o schimbare de tactică, un stil diferit și puțin mai agresiv și, cumva, să existe mai multă distracție în timp ce încearcă să câștige meciuri. Asta ar trebui să țintească decât să fie vizată doar câștigarea unui alt Grand Slam”, a mai spus Mats Wilander.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: