Reporterii EVZ au descoperit detalii de-a dreptul incredibile despre modul în care Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașiului, reușea să obțină informații secrete despre viața amantei sale, Adina Samson. După ce a fost arestat pentru că a urmărit-o pe subalterna lui, devenită peste noapte cea mai cunoscută amantă a României, au apărut în spațiul public tot felul de informații, care de care mai picante, despre obsesesia lui Nichita pentru femeia pe care o iubea. Locotenenții fostului primar, împreună cu polițiștii de la Locală, se ocupau de urmărirea și monitorizarea Adinei și raportau totul liderului suprem. Dacă nu era informat la timp despre tot ce face amanta sa, Nichita se enerva la culme, înjura, țipa și obișnuia să-i bată cu pumnii și picioarele pe cei care nu respectau ordinele. Din tot acest scandal în care s-au scris deja multe povești, reporterii EVZ au descoperit câteva întâmplări care ar trebui să-i pună pe gânduri pe toți posesorii de telefoane mobile din România. Datele privind convorbirile telefonice purtate de abonații firmelor de telefonie sunt extrem de vulnerabile. Orice angajat al operatorilor de telefonie poate accesa conturile abonaților și poate vinde aceste informații unor terțe persoane.


FOTO: Adina Samson a plecat din Primăria Iași, imediat după izbucnirea scandaluluiȘoferul personal l-a trădat din prima

În acest caz, Călin Mihai Curalariu, unul dintre cei mai buni angajați ai sucursalei din Iași a unei companii de telefonie, a accesat baza de date a firmei la care lucra și a scos toate informațiile de care avea nevoie Gheorghe Nichita. Îl interesa cu cine vorbește Adina Samson.


Disperat că-l înșeală și că aranjează întâlnirile telefonic, amorezatul vroia detalii cât mai multe despre persoanele cu care vorbea tânăra. Evident, angajatul nu i-a putut oferi conținutul discuțiilor, ci doar lista convorbirilor telefonice purtate de Adina Samson de la nr. 0741.232XXX. Pentru a obține aceste date de la angajatul firmei de telefonie, l-a trimis pe Eugen Chișcă să-i rezvolve problema. Acesta este tipul parvenitului crescut de mic de Nichita, angajat inițial ca șofer personal, după care transformat în mare director în Primăria Iași. Pe parcursul cercetărilor de la Direcția Națională Anticorupție (DNA), a fost unul dintre primii care l-au trădat pe Nichita. El a povestit inclusiv detaliile obținerii informațiilor de la compania de telefonie. „Am fost de mai multe ori să iau datele după ce mi-a solicitat domnul Nichita acest lucru”, a declarat Eugen Chișcă.


FOTO:Eugen ChișcăConvorbirile care dovedesc obsesia pentru Adina

Nichita a ajuns să ceară datele de la compania de telefonie după ce polițiștii care o supravegheau pe Adina Samson îi transmiteau că aceasta vorbește cam mult la telefon. Pentru procurori a fost ușor să demonstreze aceste fapte pentru că, din cauza geloziei, fostul primar uita că ar putea avea telefonul interceptat. Unele dintre aceste interceptări au fost obținute și de reporterii EVZ. Pe data de 25 februarie 2015 la ora 19.28 Nichita l-a sunat pe Mihai Hliboceanu, șeful Poliției Locale Iași. Pentru că agenții mărunți erau naivi și nu reușeau să vadă tot ce face Adina, Nichita l-a pus chiar pe șeful Poliției Locale să o urmărească. În seara respectivă, Hliboceanu era în mașină și raporta toate mișcările blondei.

Gheorghe Nichita (G.N.): Ce faci?

Hliboceanu Mihai (H.M.): Sunt la scară, în mașină.

G.N.: Cum?

H.M.: Sunt la scară în mașină.

G.N.: Unde?

H.M.: La scară, acasă!

G.N.: A…. ești în mașină?

H.M.: Vorbesc la telefon, da, același, da..

G.N.: Da, bine

H.M.: Da, văd.

N.G.: Bine, merci! Da’ de cât timp?

H.M.: De maxim 5 – 6 minute.

G.N.: Aha H.M.: Da, bine! Merci! Pa!

G.N.: Bun! Trăiți!

După această discuție, la ora 20.12 Nichita l-a sunat pe cel mai de încredere om al său, Eugen Chișcă. I-a spus ca dimineață să scoată toată discuțiile pe care le-a avut Adina între ora 18.30 și ora 20.00. Când a sunat, Nichita era deja foarte nervos că amanta lui vorbește prea mult și nu știe cu cine.

Eugen Costică Chișcă (E.C.): Seara bună!

Gheorghe Nichita (G.N.): Costele?

E.C.: Vă ascult!

G.N.: Mâine dimineață vreau la prima oră să-mi scoți telefonele dintre ora șase jumătate și opt. Da?

E.C.: Da, da,bine, bine, bine

G.N.: Da, în seara asta șase jumătate – opt!

E.C.: Da, da, am înțeles!

G.N.: Cred că asta ai să poți. Da?

E.C.: Eu încerc să fac tot posibilul!

G.N.: Da!

E.C.: Nu depinde de mine. Bine.

G.N.: Scoate-mi telefoanele! (a țipat Nichita când a văzut că locotenentul său nu-i oferă un răspuns categoric – n.r.)

E.C.: Bine, bine, bine! Seară faină!

„Păi, asta mă interesează, dacă sunt 10/15 minute, asta era”

„Deși aceste date nu mai pot fi obținute în cadrul dosarelor de urmărire penală, inculpatul Nichita Gheorghe era interesat să obțină asemenea date în interes personal, chiar dacă nu priveau convorbirile sale telefonice. De asemenea, din procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate în cauză a rezultat faptul că martorul Chișcă Costică Eugen a obținut datele referitoare la listingul apelurilor telefonice efectuate în data de 25.02.2015 în intervalul 18.30 – 20.00 de către Samson Adina Mihaela, solicitate de către inculpatul Nichita Gheorghe, comunicândui- le acestuia din urmă la data de 27.02.2015,la ora 11.38”, se arată în documentele procurorilor de la DNA.


FOTO: Fostul șef al Poliției Locale Iași, Mihai Hliboceanu, executa ordinele lui NichitaEugen Costică Chișcă (E.C.): 18.34 și în continuare Butnaru Lăcrămioara, după aia Samson Dana și cam atât.

Gheorghe Nichita (G.N.): Cât timp Samson Dana?

E.C.: Nu am timpul aici, dar oricum e mult, vorbiți cu ea.

G.N.: Păi, asta mă interesează, dacă sunt 10/15 minute, asta era.

E.C.: Nu am timpul, că mi-a luat direct.

G.N.: Și cât timp o fost cu Laura?

E.C.: Cu Laura, de mai multe ori o sunat, odată 5, 10, depășește 10 minute din cemi dau eu seama.

G.N.: Bine, merci frumos, e important asta.

E.C.: Trăiți, trăiți!

G.N.: Pa, pa!

Angajatul a recunoscut totul

După aceste discuții, Gheorghe Nichita l-a trimis de mai multe ori pe Chișcă sa obțină lista cu convorbirile telefonice ale amantei sale. Călin Curalariu, în calitate de angajat al unei companii de telefonie mobilă s-a ocupat de obținerea contractului dintre firma de telefonie și Primăria Iași. Cel mai probabil, angajatului i-a fost frică să nu piardă acest contract din care câștiga destul de bine. „Eu recunosc totul. A venit domnul Chișcă de mai multe ori la mine și eu am intrat în baza de date pentru a scoate aceste liste care mi-au fost solicitate”, a precizat Mihai Curalariu. Acesta din urmă a recunoscut tot la audierile de la DNA. A fost acuzat de comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea unor persoane neautorizate la aceste informații. Pe 13 ianuarie 2016, judecatorii de la Tribunalul Iasi au avizat acordul de recunoastere incheiat intre Mihai Calin Curalariu și procurorii DNA. El a primit doi ani de inchisoare cu suspendarea executarii. De asemenea, judecătorii au stabilit ca acesta să lucreze în folosul comunității timp de 60 de zile, la Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat.

Te-ar putea interesa și: