În emisiunea „În gura presei” (Antena 3), Mircea Badea nu l-a iertat pe CTP pentru derapaj şi i-a amuzat pe telespectatori cu un scenariu fantezist.

„Ce a făcut Cristian Tudor Popescu? S-au terminat pesediștii de pe Pământ și a schimbat subiectul? Da!

Deci CTP a vorbit despre fete, despre băieți n-a zis nimic. Acest gânditor al României poate va face un episod 2 în care să zică ceva și despre băieți pentru că, altfel, e o discriminare.

Eu cred că în curând CTP va face o petiție, să vă pregătiți. Eu am auzit, pe surse, că va iniția o petiția împotriva laptopurilor cu trackpad.

Practic aceste laptopuri afectează și ele scoarța cerebrală?

CTP a fost, înainte să devină luptător pentru protejarea intereselor SRI, DNA, președinte, scriitor de SF și încă unul destul de talentat.

E evident că, fiind și inginer, dânsul sigur știe și fizică”, a spus Mircea Badea la Antena 3, în emisiunea „În gura presei”.

Amintim ca CTP a lansat vineri seară, în emisiunea „Cap limpede” de la Digi 24, celebra zicere despre educația sexuală în școli, care a fost redenumită „educație sanitară”.

CTP nu s-a ferit să spună că adolescenții de azi, de la vârsta de 12 ani, ar avea acces filmele destinate adulţilor şi că masturbarea afectează grav fetele.

„Credeți că educația sexuală se face cu acordul părinților, Parlamentului, școlii sau al partidelor politice? Educația le-o face internetul și anturajul.

Ei vin cu ea la școală, cu ea în cap. Ce să-i educi? Trebuie să-i tratezi, trebuie angajați psihoterapeuți!

(…) Fetele care se masturbează clitoridian în adolescență ar trebui să știe, să le spună omul ăla care face curs, să le spună că e posibil să li se deformeze centrul sexual de pe scoarță în așa fel încât să nu mai fie satisfăcute de relațiile sexuale normale, e o chestiune medicală.

Și ele nu știu acest lucru când practică masturbarea, așa cum o practică 80-90% dintre băieți și fete”, afirma Cristian Tudor Popescu.

În urma reacţiilor venite din partea sexologilor şi a diverselor personalităţi din lumea medicală şi nu numai, CTP a făcut un pas în spate.

Într-un interviu pentru libertatea.ro, el a încercat să explice care a fost intenția afirmațiilor sale și a recunoscut la final că  şi „găsit beleaua cu declarațiile astea”.