Evenimentul Zilei > Politica > CTP e dezamăgit de Isărescu. Numirea lui Dăncilă în BNR „arată disprețul față de oameni”
CTP e dezamăgit de Isărescu. Numirea lui Dăncilă în BNR „arată disprețul față de oameni”

CTP e dezamăgit de Isărescu. Numirea lui Dăncilă în BNR „arată disprețul față de oameni”

CTP e dezamăgit de deciziile lui Isărescu. Jurnalistul consideră numirea fostului premier în BNR un dispreț la adresa românilor.

Cristian Tudor Popescu s-a arătat foarte dezamăgit de deciziile guvernatorului BNR în ceea ce o privește pe Dăncilă. Nici numirea lui Ioan Mircea Pașcu nu l-a încântat pe jurnalist, Acesta a criticat dur deciziile lui Isărescu și susține că guvernatorul BNR i-a disprețuit pe români.

„Această știre cu doamna Dăncilă expert la Banca Națională mi-a mai adăugat o teoremă în ceea ce privește spațiul românesc: nimic nu e prea de tot. Cunoaștem vorba românească <<Doamne, e prea de tot>>. Nu, pe plaiul acesta binecuvântat nimic nu e prea de tot. Am enunțat această teoremă după ce am verificat știrea și după ce i-am văzut poza doamnei în cauză, că nu îmi venea să cred.

Nu ai ce să comentezi în legătură cu doamna în cauză, știe o țară întreagă despre ce e vorba în legătură cu dânsa și iscusințele sale. De comentat este în legătură cu Banca Națională”, s-a exprimat jurnalistul Cristian Popescu.

Funcția lui Dăncilă putea fi ocupată de adevărați experți

Banca Națională a României a transmis, recent, că Viorica Dăncilă nu este consiliera Guvernatorului, ci unul din consultanții din Departamentul Energie Verde, care reprezintă unul dintre cele cinci departamente care formează Comitetul de trecere la Euro. „E unul din consultanții unui departament care se ocupă de trecerea la Euro”, a subliniat BNR. În acest sens, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a subliniat că funcția pe care o ocupă fostul premier al României putea fi exercitată de alți experți, specialiști sau înalți funcționari ai BNR.

„Domnul Adrian Vasilescu a realizat una dintre cele mai penibile ieșiri publice ale sale în lunga carieră de aproape 30 de ani de când este consilier al BNR. Și-a asumat a spune că doamna Dăncilă și domnul Pașcu vor deschide niște uși la Bruxelles. Înțelegem că ușile acestea sunt închise și nu pot fi deschise de actualii experți, specialiști, înalți funcționari ai BNR. Nu sunt în stare, nu-i bagă nimeni în seamă acolo și este nevoie de doamna Dăncilă și de domnul Pașcu, altfel nu se poate.

Ne mai spune că intrarea în zona Euro a României se face pe uși de la UE, nu se face potrivit nivelului economico-financiar al României care să îi permită să intre în zona Euro fără să își frângă gâtul”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Dăncilă și Pașcu, cuie în talpa PSD

Cristian Tudor Popescu a afirmat că Viorica Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu sunt ca niște cuie în talpa PSD. El a mai subliniat că PSD are obiceiul de a închide gura celor care „cârâie”, motiv pentru care le pun la dispoziție posturi călduțe.

„Aceste două persoane în clipa de față sunt niște cuie în talpă pentru PSD, niște pietre în pantof, pentru că au rămas fără funcție. Domnul Pașcu s-a dat de ceasul morții să fie comisar european măcar două-trei săptămâni pentru că îi creștea pensioara, pe lângă cea pe care o ia aici în Românica, îi creștea pensioara aia europeană spre Cosmos, dacă apuca. În ultimul moment chiar doamna Dăncilă l-a retras de acolo de la nominalizare.

Amândoi au un potențial în interiorul partidului de a cârâi, iar actuala conducere nu își dorește așa ceva. Astfel că, potrivit unei tradiții a PSD, cel mai bine e să le închizi gura cu niște posturi. Aceste două persoane când au fost angajate la Banca Națională erau doi șomeri pe care în mediul privat nu i-ar fi angajat nici dracu să-i pieptene coada”, s-a exprimat gazetarul.

Isărescu a sărit în ajutorul PSD

Potrivit acestuia, pe guvernatorul Isărescu nu îl interesează neapărat persoana lui Dăncilă sau a lui Pașcu, ci își urmărește propriul interes – acela de a fi reconfirmat de către Parlament în funcția pe care o deține. Prin urmare, a decis să sară în ajutorul PSD.

„De ce face asta domnul Isărescu? Pentru că domnul Isărescu este confirmat în funcție de Parlament. Peste doi ani tot Parlamentul trebuie să îl confirme în funcție. Prin urmare, are nevoie de toate partidele și joacă în felul acesta. A făcut acum un serviciu nu lui Dăncilă și lui Pașcu, că nu-i pasă lui de Dăncilă și de Pașcu. A făcut un serviciu PSD-ului că le-a închis gura ăstora”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Guvernatorul BNR i-a disprețuit pe români

Jurnalistul s-a arătat dezamăgit de decizia luată de guvernatorul BNR în ceea ce o privește pe Dăncilă. Cristian Tudor Popescu susține că Isărescu i-a disprețuit pe români, însă, în același timp, gazetarul a subliniat la Digi24 că nu știe în ce măsură a fost afectată imaginea BNR întrucât Banca Națională este una singură în România.

„Mă întreb cum arătăm noi, simpli cetățeni, în ochii domnului Isărescu? Înainte să facă mișcarea asta, în special cu Dăncilă, că asta e cunoscută, cum s-a gândit el ? <<Ce o să zică oamenii ăștia? O știe o țară întreagă pe asta, doamna Dăncilă este o rușine națională pe care o aduc în Banca Națională>>?

În schimb, domnul Isărescu a zis o vorbă românească <<Câinii latră, ursul bese>>, adică <<O fac pentru că pot, ce o sa îmi faceți?>>.

Eu pe domnul Mugur Isărescu l-am susținut în diverse momente dificile și pentru el și pentru această țară. Domnul Isărescu a făcut niște lucruri pentru țara asta în acești 30 de ani. Dacă nu ar fi fost dânsul la Banca Națională nu știu ce se alegea de România în anumite momente. Acum a venit vremea să primesc șutul îl gură și l-am primit, de la domnul Isărescu.

Numirea acestei doamne și a politrucului Pașcu arată disprețul față de oameni, de simpli cetățeni ai acestei țări. Când numești pe cineva în felul ăsta nu faci decât să spui <<Uite, bă, imbecililor că pot să o fac. Da, i se spunea proasta nației, i s-o fi spus, dar uite că eu pot să o pun, care e problema?>>”, a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: