Editura Evenimentul si Capital

Klaus Iohannis a lansat un AVERTISMENT ABRUPT pentru clasa politică: "În caz contrar, CETĂŢENII IAU ATITUDINE" Şeful statului LE-A TRANSMIS MAGISTRAŢILOR să nu facă "NICIUN PAS ÎNAPOI" în dezbaterile cu politicienii

Şedinţa CSAT se reuneşte astăzi
Autor: | | 21 Comentarii | 4856 Vizualizari

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte marţi pentru a analiza proiectului de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale.

Update, ora 15:00: “Independenţa Justitiei şi garantarea statului de drept sunt cuvinte des uzitate, atât de des încât unii oameni politici ar putea să creadă că le pot folosi ca pretext pentru decizii care pun în pericol tocmai independenţa Justiţiei şi statul de drept. Unii uită de aceste repere, care sunt chiar vitale. Indiferent de legimitatea invocată, decindenţii politici nu au voie să abandoneze principiile fundamentale ale democraţiei. În caz contrar, cetăţenii iau atitudine pentru a aduce lucrurile pe făgaşul lor normal. Românii au demonstrat că pot face asta, în condiţiile în care nimeni nu poate fi mai presus de lege. Jucătorii şi procurorii trebuie să fie repere moralitate în societate, aşadar deciziile sunt importante şi în plan social. Nu uitaţi în niciun moment de catăţean. Nu uitaţi ca discutia este în planul cetăţeanului. Vă încurajez să nu faceţi niciun pas înapoi. Dacă simţiţi că asupra dumneavoastră se fac presiuni, rezistaţi-le. Nu uitaţi că un politician sau altul sunt vremelnici într-o funcţie de decizie, pe când legea sau Constituţia sunt deasupra oricărui partizanat politic”, a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

UPDATE: "Este important de ştiut că acest aviz este obligatoriu, şi ca atare discuţia a fost una aplicată şi cu concluzii destul de clare pe care o să vi le prezint.

Până ajungem acolo, câteva considerații mai generale. Guvernul a pregătit un proiect de buget pe care dorește să îl trimită în Parlament și, pentru acest lucru, este nevoie de avizul CSAT. Acest buget, pe care Guvernul l-a pregătit și este gata să-l trimită în Parlament, mi se pare problematic. Acest buget prevede o creștere foarte mare a cheltuielilor și, după părerea specialiștilor și după părerea mea, acest buget este prea optimist.

Este un buget supraevaluat, fără să existe o explicație pertinentă pentru această creștere foarte mare – vorbim de o creștere de în jur de 15%. Chiar dacă considerăm că economia României va crește, lucru pe care ni-l dorim cu toții, o creștere atât de mare este greu de realizat.

În acest context, este cu atât mai greu de realizat de ce bugetele din domeniul securității naționale, în unele zone, au fost scăzute. Proiectul care ne-a fost prezentat prevede o alocare de 2% pentru bugetul Ministerul Apărării Naționale, ceea ce corespunde cu angajamentele în vigoare și este important de subliniat că acest buget trebuie și executat. Și trebuie executat cu folos pentru România și pentru securitatea națională a României.

Mai simplu spus, este extrem de important ca acești bani alocați Ministerului Apărării Naționale să fie folosiți pentru programe de dotare pe termen lung, care realmente duc la o modernizare a dotării în România.

Surpriza, in calendar! Ce se intampla cu Pastele catolic si cel ortodox, la anul

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI