Situația de-a dreptul stupidă a fost creată în jurul unei poze de la aniversarea de 3 ani a Prințului George, transmite agerpres. Acesta apare în fotografia respectivă alături de câinele său, Lupo, un cocker mic și negru. George îi oferă animalului său înghețată, iar gestul plin de tandrețe și afecțiune al copilului față de patruped a fost văzut de Societatea regală pentru prevenirea cruzimii față de animale (RSCPA), ca un gest absolut incredibil și ilegal.

"Este adorabil să vedem cum prințul George încearcă să își răcorească prietenul, câinele, pe un timp atât de călduros, însă sfătuim oamenii să fie prudenți când dau câinilor lor alimente destinate consumului uman, cum ar fi ciocolata, care poate fi foarte toxică, sau produse lactate (ca înghețata prințului George — n.r.), greu de digerat", arată asociația.

Persoanele care au văzut fotografiile nu au lăsat așa situația. Internauții au condamnat asociația pentru folosirea excesului de zel. Aceștia au remarcat faptul că Lupo nu linge înghețata în fotografie, iar în materie de „cruzime față de animale”, ar fi multe alte lucruri de semnalat.