Evenimentul Zilei > International > CRIZA REFUGIAȚILOR. Încă o tragedie zguduie lumea: Un BEBELUȘ, găsit mort într-o ambarcațiune ajunsă pe o insulă grecească
CRIZA REFUGIAȚILOR. Încă o tragedie zguduie lumea: Un BEBELUȘ, găsit mort într-o ambarcațiune ajunsă pe o insulă grecească

CRIZA REFUGIAȚILOR. Încă o tragedie zguduie lumea: Un BEBELUȘ, găsit mort într-o ambarcațiune ajunsă pe o insulă grecească

Un copil bebeluș al unor imigranți a fost găsit mort sâmbătă dimineață după ce părinții săi au ajuns pe țărmurile insulei grecești Agathonisi cu o ambarcațiune din Turcia, informează Reuters, citând Garda de Coastă greacă.

Copilașul a fost transportat la un spital de pe insula Samos, însă nu s-a mai putut face nimic, medicii de acolo i-au pronunțat decesul, transmite Agerpres.

Grecia încearcă din greu în aceste zile să facă față sutelor refugiați care fug de războiul din Siria traversând zilnic marea din Turcia spre insulele din estul Greciei, precum Kos, Lesbos, Samos sau Agathonisi. Mii de persoane așteaptă să fie înregistrate și transportate cu feribotul la Atena pentru a-și continua drumul spre alte țări europene. 

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și comisarul european pentru migrație, Dimitris Avramapoulos, au promis Greciei 33 de milioane de euro pentru a face față crizei migrației. 

Fostul premier grec Alexis Tsipras, care a demisionat luna trecută în vederea organizării de alegeri anticipate la 20 septembrie, și principalul său rival, conservatorul Evangelos Meimarakis, se confruntă într-o campanie electorală neașteptat de strânsă, și vineri au avut un schimb de replici în privința acestui subiect. 

Sâmbătă, la Atena, Avramopoulos a făcut apel la cele două părți să evite politizarea chestiunii. 

"Din toată inima sper că guvernul care va veni la putere după alegeri va aborda chestiunile economice majore, ca și pe cele legate de refugiați și migrație cu prudență și cu responsabilitate", a afirmat el. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.