Evenimentul Zilei > Economie > Criză în Valea Jiului: minerii au protestat în stradă. Soluția propusă de ministrul Energiei
Criză în Valea Jiului: minerii au protestat în stradă. Soluția propusă de ministrul Energiei

Criză în Valea Jiului: minerii au protestat în stradă. Soluția propusă de ministrul Energiei

O nouă criză la Complexul Energetic Hunedoara. Minerii și-au primit salariile cu întârziere. După ce miercuri s-au blocat în subteran, joi seară au ieșit în stradă. Ministrul Energiei a anunțat o soluție pentru aceștia.

Este acum condusă de un administrator judiciar și un alt administrator special din partea Ministerului Energiei. De ce s-a ajuns la neplata salariilor? Pentru că din producția de cărbune și din vânzarea de energie electrică nu au ajuns veniturile pentru plata salariilor.

Complexul Energetic Hunedoara va fi retehnologizat

„Soluția este pe ordonanța 60, procedura este destul de stufoasă. Am urnit-o din loc, suntem de o săptămână în discuții cu experții să facem reorganizarea CEH. Asta înseamnă că termocentrala de la Paroseni care este retehnologizată împreună cu cele 4 mine este un activ funcțional energetic. Va fi dată în plată către ANAF, ANAF o transmite către Ministerul Energiei care o capitalizează si o repune în circuit.

Azi, în ședinta de guvern am modificat prin ordonanță legea prin care statuta ca fondul de garantare a creantelor salariale și companiile în insolvență erau excluse. Permitem acum să se poată achita până la 3 salarii restante”, a declarat ministrul Energiei la Antena 3.

Ministrul a mai anunțat că vineri la ora 10.00 se va întâlni cu o delegație a liderilor din Valea Jiului, vin oamenii la minister să discute.

Sursa: Antena 3

 

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.