Evenimentul Zilei > EVZ Special > Criză în coaliția de guvernare. Decizia lui Florin Cîțu ar putea să-l coste funcția. ”Noi abia așteptăm!”
Criză în coaliția de guvernare. Decizia lui Florin Cîțu ar putea să-l coste funcția. ”Noi abia așteptăm!”

Criză în coaliția de guvernare. Decizia lui Florin Cîțu ar putea să-l coste funcția. ”Noi abia așteptăm!”

Decizia premierul de a-l revoca pe Alexandru Nazare din funcție stârnește noi scandaluri. Politicienii USR-PLUS "abia așteaptă" să retragă sprijinul politic în ceea ce-l privește pe premier. Liberalii așteaptă "să se ia o măsură".

Un nou război care, potrivit unor voci, fierbea de mai mult timp în spatele ușilor închise, s-a declanșat între PNL și USR-PLUS după ce premierul Florin Cîțu a cerut revocarea din funcție a ministrului de Finanțe. În sânul USR-PLUS se pare că se discută despre retragerea sprijinului politic față de premier. În tot acest timp, liberalii așteaptă ca situația să fie analizată și „apoi să se ia o măsură”.

USR-PLUS „abia așteaptă” să-l dea jos din funcție pe premier

USR-PLUS pare că se află într-o stare de continuă agitație și abia așteaptă ca partidul să îi retragă sprijinul politic în ceea ce îl privește pe premier.

”Noi abia așteptăm!”, s-a exprimat Emanuel Ungureanu în emisiunea televizată.

”I s-a umflat capul la Putere sau la măgar i s-a pus o tichie de mărgăritar. Domnul Cîțu nu e om de stat. Un om de stat face ce a făcut dl. Nazare, cu o atitudine echidistantă, echilibrată. Dl. Cîțu dă un semnal clar că intră la rupere în tabăra lui Orban și e dispus să facă orice, să dea foc țării, numai ca să ajungă el la Putere. Nu-l interesează absolut nimic decât să ajungă el și garda lui să controleze tot. Cine ar fi crezut? Era un nimeni în politică. Toți oamenii ăștia care-i bagă cuțitul în spate lui Orban sunt cei care au fost promovați chiar de el”, a mai spus deputatul USR PLUS.

Apele în PNL sunt tulburi

Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, a aflat despre revocarea ministrului Nazare din funcție de la televiziunea românească și a declarat presei că în coaliția de guvernare nu s-a discutat despre acțiunea în cauză, motiv pentru care așteaptă ca premierul să înainteze o serie de explicații.

Virgil Guran a fost întrebat de reporterul Antena 3 dacă își vor retrage sprijinul politic pentru Florin Cîțu. ”Asta se va discuta în forurile statutare, nu cred că se va ajunge la…”, s-a exprimat liderul senatorilor PNL.

”Întâi, eu vă spun, am atâta diplomație și calm, încât dacă acționăm repede, fără să vedem care este realitatea, e posibil să aducem prejudicii de imagine partidului și nu-mi doresc acest lucru, pentru că chiar s-a muncit la noi în partid. Trebuie să vină premierul, să explice despre ce e vorba, poate are dreptate, dar, la prima vedere, trebuia, vă spun foarte clar, să discute acest lucru cu forurile care au un cuvânt de spus în ceea ce se întâmplă și apoi să se ia o măsură”, a spus Virgil Guran.

”Exact ce a spus și Ludovic, sper să nu aibă legătură cu rectificări (rectificarea bugetară n.r.)”, s-a mai exprimat el, susținând că Alexandru Nazare și-a păstrat neutralitatea și nu a trecut de nicio tabără a liberalilor. Afirmațiile sunt făcute după ce Ludovic Orban, actualul președinte al PNL, a spus că Florin Cîțu ar fi fost nemulțumit de faptul că ministrul Finanțelor nu l-ar fi susținut la șefia partidului. Pe de altă parte, potrivit lui Virgil Guran, liberalii erau mulțumiți de activitatea reprezentantului Finanțelor.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: