Cristoiu îl ia la rost pe Răzvan Cuc. Cu ce se contrazice ministrul Transporturilor: „Cum poate să spună asta?”

Cristoiu îl ia la rost pe Răzvan Cuc. Cu ce se contrazice ministrul Transporturilor: „Cum poate să spună asta?”

Jurnalistul Ion Cristoiu l-a apostrofat pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, după declrațiile acestuia referitoare la modificările aduse Legii taximetriei.

Invitat în emisiunea „100 de minute” la Antena 3, jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre confuziile șoferilor și clienților Uber după modificările aduse la Legea taximetriei. Acesta a spus că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se contrazice singur.

„Domnul Cuc e treaz? Cum poate să spună asta? Știu povestea, conflictul cu Uber-Taxi. OUG consideră drept piraterie transportul de persoane dacă nu ai autorizație de șofer profesionist de taxi. În urma protestului taximetriștilor, ei au dat o OUG, care a intrat azi în vigoare, pentru că taximetriștii au spus că șoferii UBER nu sunt profesioniști. Cuc vine și spune că asta nu e piraterie. Vorbește fără rost. 

Conflictul cu Uber și taximetriștii e valabil în toată Europa. În Spania a fost interzis, în Turcia a fost interzis. În urma protestului taximetriștilor, ei au dat o ordonanță de urgență care a intrat în vigoare astăzi pentru că taximetriștii au spus că ei sunt șoferi profesioniști, au mașină. Prin această lege, orice cetățean se urcă în mașină și ia niște bani, chiar dacă nu e profesionist. Vine acum ministrul și spune că nu e piraterie. Nu înțeleg.”, a spus Ion Cristoiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Modificările operate de Executiv la Legea taximetriei, adoptate ca urmare a protestelor taximetriștilor, au intrat în vigoare joi. Executivul a adoptat pe 29 martie ordonanța de urgență pentru modificarea Legii 38/2003 care reglementează transportul în regim de taxi şi de închiriere, printre altele eliminând din lege expresia „în mod repetat”.

Decizia venea ca urmare a protestelor repetate ale taximetriștilor, care s-au strâns în fața Guvernului cerând să fie reglementată activitatea de ride-sharing. Protestatarii acuzau că în România ar fi peste 100.000 de persoane neautorizate care practică ride-sharing.

Așadar, în urma modificărilor, a fost eliminată sintagma „în mod repetat” din Legea 38/2003, astfel încât „sancţiunea să fie aplicabilă atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice pentru efectuarea de transport public în mod ilegal”.

Conform datelor apărute în spațiul public, zeci de mii de șoferi folosesc aplicațiile online de ride-sharing, iar numărul clienților se ridică la aproximativ două milioane.