Cristina Tarcea dă cărţile pe faţă. „Asupra judecătorilor instanţei supreme au existat şi vor fi întotdeauna presiuni”

Cristina Tarcea dă cărţile pe faţă. „Asupra judecătorilor instanţei supreme au existat şi vor fi întotdeauna presiuni”

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Cristina Tarcea, a afirmat, joi, că asupra judecătorilor instanţei supreme „au existat şi vor fi întotdeauna presiuni, dar important este să fie puternici, drepţi şi verticali”

„Asa cum am mai spus, asupra judecatorilor Inaltei Curti, care, asta e competenta prevazuta de lege, judeca (sic!) cauzele in functie de calitatea persoanei, au existat si vor fi intotdeauna presiuni, important e ca judecatorii Inaltei Curti sa fie puternici, drepti si verticali", a declarat Tarcea, la intrarea în CSM.

În această afirmaţie, Cristina Tarcea a făcut referire la faptul că la ÎCCJ sunt judecate dosare în care sunt vizaţi parlamentari, miniştrii, înalţi funcţionari şi demnitari, magistraţi.

În legătură cu scoaterea preşedintelui României din procedura de numire a şefului ICCJ, Tarcea a spus că este de acord cu această soluţie legislativă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am mai spus si in alte imprejurari faptul ca, cu riscul de a fi impopulara pentru un anumit segment al societatii, ca asta mi se pare o solutie legislativa corecta intr-o societate in care mizam pe independenta Justitiei, problema nu este acolo, tot asa cum am mai aratat si alta data, problema majora a societatii romane este a oamenilor pe care ii promovam in acele institutii", a adaugat Tarcea.

Referitor la faptul că nu mai vrea să candideze la un nou mandat de şef al ICCJ, Tarcea a spus: „Nu, atunci cand am fost intrebata de ce nu am candidat am raspuns altceva, raspuns pe care mi-l pastrez si anume faptul ca imi este foarte dor sa traiesc alaturi de oameni obisnuiti, normali, cu bun simt si cu multa onestitate.

Nu e vorba neaparat de Inalta Curte, pentru ca, asa cum am aratat, colectivul de la Inalta Curte este un colectiv minunat. Este vorba de alte ocazii care vizau relatiile si institutionale, dar si personale", spune Tarcea, potrivit ziare.com