Evenimentul Zilei > Sport > Cristian Tudor Popescu le taie entuziasmul românilor care au sărbătorit victoria obținută de Emma Răducanu la US Open. N-are nicio treabă cu noi
Cristian Tudor Popescu le taie entuziasmul românilor care au sărbătorit victoria obținută de Emma Răducanu la US Open. N-are nicio treabă cu noi

Cristian Tudor Popescu le taie entuziasmul românilor care au sărbătorit victoria obținută de Emma Răducanu la US Open. N-are nicio treabă cu noi

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre succesul incredibil obținut de britanica Emma Răducanu la US Open. La doar 18 ani, sportiva și-a trecut în palmares primul Grand Slam.

Mulți români s-au entuziasmat după ce Emma Răducanu a reușit o victorie uluitoare la US Open, acolo unde a venit din calificări și a triumfat la ultimul turneu de Mare Șlem al anului. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a ținut să reamintească faptul că tânăra revelație a tenisului este româncă doar după tată. Mama are origini în China, ea Emma s-a născut în Canda și de la doi ani locuiește în Marea Britanie.

Să nu mai facem astfel de apropieri, cu Hagi, cu Simona Halep și cu Emma Răducanu. Sigur că da, o iubim, dar haideți s-o iubim pentru ce joacă, pentru cum este ea ca om. Și este extraordinară!

Ce spune Cristian Tudor Popescu despre Emma Răducanu

Nu pentru faptul că e româncă, că nu e! Tatăl ei este român. Atât. Să vă spun ceva care n-o să vă placă, dacă nu se năștea în Canada și nu trăia în Anglia, ci lucrurile astea se întâmplau în România era foarte puțin probabil ca Emma Răducanu să fie unde este astăzi, să ridice trofeul de la US Open.

Pentru că accidente fericite precum Simona Halep se întâmplă foarte rar. Dacă era în România nu știu ce făcea. Să fim serioși. Nici nu mai contează ce naționalitate are o jucătoare. Nici n-are rost să ne mai gândim. Sunt vreo șase țări, România, China, Filipine, Ecuador, Canada, Marea Britanie, toate la un loc”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

„Nu mai are rost în ziua de azi să iubești pe cineva, să-ți placă de cineva foarte mult pentru că «e de-al nostru». Nu, îți place pentru că joacă extraordinar, pentru că e un om extraordinar. Nu înseamnă că trebuie să îmi placă o jucătoare cu nume românesc mai mult decât o alta.

„Este victoria ei, e meritul ei și n-are nicio treabă cu noi”

Ar trebui să ne dezobișnuim de obiceiul ăsta, să nu ne mai amăgim. E o amăgire asta, «o româncă de-a noastră a câștigat, extraordinar». Este victoria ei, e meritul ei și n-are nicio treabă cu noi. Noi nu suntem mai puțin hoți în conducerea acestei țări, mai puțin imbecili, mai puțin escroci și megalomani în conducerea României, conducerea aleasă de acest popor, dacă Emma Răducanu a câștigat la US Open și noi ne imaginăm că este o româncuță de-a noastră”, a mai comentat jurnalistul.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: