Cristian Popescu Piedone vrea să-și recupereze câteva bunuri de mare preț. Cererea făcută de fostul primar

Cristian Popescu Piedone. Sursa foto: Facebook

Aflat după gratii, fostul primar Cristian Popescu Piedone se gândește și la mașinile pe care le are în colecția sa. Astfel, el a făcut o solicitare către instanță și a cerut ridicarea sechestrului de pe o casă şi cinci maşini care sunt foarte valoroase.

Condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv, Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectoarelor 4, apoi 5, a solicitat în instanţă ridicarea sechestrului de pe o casă şi cinci maşini de epocă. Sunt bunurile sale cu care a acoperit o cauțiune de 1,5 milioane de lei din anul 2015. După ce instanţa l-a exceptat de la plata daunelor pentru victimele incendiului de la Colectiv, Piedone a cerut ridicarea sechestrului.

Ce a cerut instanței fostul primar Cristian Popescu Piedone

Astfel, obiectul contestației la executare pe care a depus-o Piedone pe rolul Curții de Apel București, cauză luată în discuție joi, 16 iunie, este mai degrabă o formalitate: judecătorii au uitat să dispună în decizia din 12 mai 2022 cu privire la cauțiunea instituită pe numele lui, după cum notează ziare.com.

Conform sursei citate, după ce i-au înjumătățit pedeapsa primită la fond și l-au condamnat la 4 ani de închisoare în loc de 8 ani și 6 luni, după ce l-au iertat de plata în solidar a cu patronii clubului Colectiv a despăgubirilor morale și materiale de peste 60 milioane de euro, judecătorilor le-a scăpat aspectul cauțiunii lui Piedone. De aceea, fostul edil al Sectorului 5 a cerut „lămurirea dispozitivului” deciziei 566/2022 din dosarul 17008/3/2016.

Surse apropiate procesului au explicat pentru sursa citată că respectiva cauțiune a fost acoperită de Piedone cu un imobil și 5 autoturisme de epocă a căror valoare însumată e de 1,5 milioane de lei. Din câte se pare e vorba despre trei autoturisme Cadillac, un Oldsmobile şi un autovehicul Mercedes.

Totodată, fostul primar a formulat o altă cale de atac împotriva deciziei de condamnare, care a fost înregistrată, dar care nu a primit încă un termen de judecată.

Condamnarea pe care a primit-o în Dosarul Colectiv

Pe 12 mai, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsă scăzută la jumătate faţă de condamnarea de 8 ani şi 6 luni de închisoare cât luase la Tribunalul Bucureşti.

Pe lângă scăderea la jumătate a pedepsei, Piedone a fost scos şi de pe lista inculpaţilor care trebuie să plătească daune de zeci de milioane de euro către victimele incendiului.

Piedone a fost acuzat că semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor