Evenimentul Zilei > Monden > Cristian Pomohaci, atitudine controversată la înmormântarea soției lui Nicolae Botgros. „Sunteți macabru! Sinistre apucături!”. FOTO
Cristian Pomohaci, atitudine controversată la înmormântarea soției lui Nicolae Botgros. „Sunteți macabru! Sinistre apucături!”. FOTO

Cristian Pomohaci, atitudine controversată la înmormântarea soției lui Nicolae Botgros. „Sunteți macabru! Sinistre apucături!”. FOTO

Preotul Cristian Pomohaci a comis-o din nou! Deși, în trecut, a fost criticat chiar de către purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, pentru același gest, de data aceasta și-a atras și multe critici din partea românilor.

Preotul Cristian Pomohaci a făcut un gest controversat. Luând parte a înmormântarea soției dirijorului Nicolae Botgros din Republica Moldova, Pohomaci s-a fotografiat alături de artista trecută la cele veșnice și a publicat pozele pe Facebook.

Gestul preotului vine în contextul în care el s-a mai aflat în mijlocul a mai multor scandaluri, chiar pe aceeași temă. Chiar Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a criticat atitudinea preotului Pomohaci, subliniind că o slujbă de înmormântare, indiferent că este vorba despre cea a unei persoane publice sau a unui om simplu, trebuie să își păstreze sobrietatea maximă. Prin urmare, astfel de fotografii nu trebuie expuse în spațiul public fără acordul familiei.

Gest controversat al preotului Pomohaci. Ce a postat pe Facebook

Preotul Cristian Pomohaci a participat la înmormântarea soției artistului Nicolae Botgros, care s-a stins la vârsta de 68 de ani. Preotul s-a fotografiat lângă sicriul în care se afla artista trecută din viață și a publicat pozele pe Facebook, alături de un mesaj emoționant.

„Vioara maestrului Botgros azi nu cântă. Azi plânge.

La fel și viorile Lăutarilor de la Chișinău …
La fel și toată Basarabia ….
La fel și noi cei care o iubim și am aplaudat-o azi la ultimul concert pe LIDIA BEJENARU Botgros …..
Chișinău, MO- 28.07.2021″, a scris Cristian Pomohaci pe Facebook.

Valul de critici a curs. „Mare îți e gradina, Doamne!”

În urma fotografiilor postate, internauții l-au criticat aspru pe preotul Cristian Pomohaci. „Doamne! Presupun că ați întrebat familia dacă este de acord să postați așa imagini! Drum lin și multă tărie la întreaga familie!”, a transmis un român.

„Sunteți pur și simplu macabru. Îmi este greu să cred că defuncta doamna și familia și-au dorit să fie fotografiată și expusă pe Facebook. Sinistre apucături. Să te pozezi cu un om mort. Mare îți e grădina, Doamne!”, s-a exprimat o altă persoană.

„De ce postați astfel de poze? Credeți că doamna si-ar dori ca imaginile cu ea pe ultimul drum să fie publice? Unele momente rămân in familie!”, s-a mai exprimat o altă persoană, în secțiunea de comentarii a postării realizate de preotul Pomohaci.

Vasile Bănescu îi atrage atenția preotului Pomohaci. „Nu este firesc”

În anul 2017, preotul Cristian Pomohaci a avut o atitudine asemănătoare, aspru criticată de Patriarhie. Atunci, preotul a participat la înmormântarea Ileanei Ciuculete și a postat poze cu aceasta, în sicriu, la scurt timp după înmormântarea artistei.

Vasile Bănescu a intervenit, atunci, și a criticat fapta preotului, subliniind că slujba de înmormântare reprezintă un moment intim pentru familie, iar astfel de poze nu ar trebui să ajungă în spațiul public fără acordul acesteia.

„Nu este firesc sa exhibăm chipul cuiva adormit întru Domnul; trebuie să îl păstrăm în memoria noastră ca pe un om viu”, a declarat Vasile Bănescu.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: