Fostul deputat Cristian Boureanu a declarat, marţi, la Tribunalul Bucureşti, că regretă incidentul în care a fost implicat, susţinând că, dacă era judecător, se aresta singur având în vedere probele de la dosar.
Boureanu le-a cerut magistraţilor să îl elibereze din arest şi să fie plasat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de ultraj, transmite Agerpres.
„Regret foarte mult ce s-a întâmplat şi numai cineva care mă priveşte cu rea-credinţă poate să creadă ca nu regret. Activitatea mea politică este compromisă definitiv. Am în custodie un copil pe care îl am de la 3 ani şi numai eu ştiu cum a crescut. Nu mi-am lovit niciodată copilul, am tras-o de păr şi am dus-o acasă. Regret ce s-a întâmplat”, a spus Boureanu în sala de judecată.
El a recunoscut că era băut în momentul altercaţiei cu poliţistul de la Rutieră, însă susţine că agenţii l-au ameninţat că va fi umilit la un post de televiziune.
"Nu neg ce s-a întâmplat. Am încercat doar să contest câteva acuzaţii. De exemplu, cea legată de epoleţi. Eram în stare de ebrietate, l-am înjurat o dată şi îmi pare rău. Am lucrat în Africa şi am îndurat multe, sunt rezident american. Nici în situaţii mai grave n-am avut contact cu Poliţia. Nu a fost un control de rutină, control de rutină a fost iniţial, filtrul de rutină ne-a găsit în regulă. Poliţiştii au fost foarte civilizaţi. Patru minute mai târziu, am fost urmăriţi şi blocaţi de o altă maşină de poliţie. Poliţiştii nici nu s-au mai dus la şofer, au venit la mine. M-au ameninţat că mă umilesc la Antena 3. Dacă aş fi acceptat umilinţele, mă alegeam doar cu o contravenţie. Am 45 de zile în arest, n-am cum să influenţez judecata, voi avea grijă să respect condiţiile impuse. Pe perioada procesului o să mă ocup de familie. Nu am contestat măsura arestului preventiv în primele 30 de zile. Cu probele de la dosar, eu dacă eram judecător, mă arestam preventiv”, a mai spus Boureanu.
Pe 19 iulie, Judecătoria Sectorului 1 a decis eliberarea din arest a lui Cristian Boureanu şi plasarea acestuia sub control judiciar, însă procurorii au făcut contestaţie la Tribunalul Bucureşti.
Tot pe 19 iulie, fostul deputat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea a trei infracţiuni de ultraj, el fiind acuzat că a agresat un poliţist rutier.
În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată şi Laura Teodora Dincă, prietena lui Boureanu, acuzată de mărturie mincinoasă.
Pe 9 iunie, în jurul orei 1,30, maşina în care se afla Cristian Boureanu, alături de prietena lui, a fost oprită în trafic de un echipaj de poliţie rutieră pe bd. Aviatorilor din Capitală.
În momentul în care poliţiştii i-au solicitat documentele de identitate, Boureanu s-a manifestat violent, a ameninţat un poliţist şi i-a prins acestuia degetele mâinii drepte, prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămaşa uniformei şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice. Poliţistul a reacţionat şi l-a lovit pe Boureanu, acesta căzând la pământ.
Boureanu a fost imobilizat, încătuşat şi condus la sediul Brigăzii Rutiere pentru cercetări. Fiind într-o stare avansată de ebrietate, lui Boureanu i s-a făcut rău, el fiind transportat apoi la Spitalul Floreasca.