Evenimentul Zilei > Politica > Cristian Băcanu are un mesaj dur pentru susținătorii lui Orban. Președintele PNL, acuzat de strategia victimizării
Cristian Băcanu are un mesaj dur pentru susținătorii lui Orban. Președintele PNL, acuzat de strategia victimizării

Cristian Băcanu are un mesaj dur pentru susținătorii lui Orban. Președintele PNL, acuzat de strategia victimizării

Cristian Băcanu, secretar al Comisiei Juridice din Camera Deputaților și fost candidat la șefia PNL Sectorul 5, acuză actualul președinte al partidului de strategia victimizării. Echipa lui Ludovic Orban este, potrivit politicianului, o echipă care se pregătește deja pentru eșec.
Deputatul PNL Cristian Băcanu, fost candidat la șefia PNL Sectorul 5, critică susținătorii lui Ludovic Orban și spune că echipa a adoptat o strategie a pierzătorilor, acuzându-l în același timp pe actualul președinte al liberalilor de victimizare. Actuala atitudine a politicienilor din tabăra lui Orban nu este specifică unei echipe puternice, iar, potrivit lui Băcanu, președintele PNL se pregătește deja să piardă războiul la șefia partidului.

Ludovic Orban, acuzat de victimizare

„Văd tot mai des cum echipa susținătorilor lui Ludovic Orban aplică strategia victimizării. L-am văzut de curând pe Ionel Dancă vorbind despre o aşa zisă „prigoană” împotriva celor apropiați de Ludovic. Nici vorbă să existe aşa ceva. Prigoana aceasta este la fel de falsă precum era şi anunțul lui Ludovic de acum o lună, conform căruia era susținut de 36 de filiale PNL”, s-a exprimat deputatul PNL.
Cristian Băcanu mai este de părere că Ludovic Orban și-a numărat greșit susținătorii întrucât, din cele 36 de filiale despre care a spus că îl susțin, a rămas cu foarte puține. „Nu cumva #teamOrban furase startul şi număra unele organizații de mai multe ori? Vă mai dau un exemplu: săptămâna trecută, Ludovic proclama victoria la Iaşi când era limpede pentru toată lumea că Alexandru Muraru, noul preşedinte al organizației, este apropiat de Florin Cîțu şi va merge alături de #EchipaCâştigătoare. Acum două zile, Alex a anunțat în mod previzibil că îl susține pe Florin”, a mai spus Cristian Băcanu.

Tabăra lui Orban se pregătește să piardă. Întregul partid suferă din cauza jocurilor politice

Deputatul PNL a mai subliniat că democrația anunțată de Ludovic Orban este compromisă. Din cauza jocurilor politice exercitate de susținătorii actualului șef al PNL, întregul partid este afectat. Liberalul mai spune că echipa Orban se pregătește să piardă, iar liderul lor este cu totul metamorfozat față de cum era în urmă cu aproximativ trei ani de zile.
„Nu, nu aşa arată festivalul democrației anunțat de preşedintele partidului, iar pe mine, ca membru PNL, mă deranjează felul în care unii înțeleg să facă un non-joc politic pentru că, în acest mod, fac rău marii echipe a PNL. Să mai spun ceva despre „ajustarea convenabilă” a bazelor de date cu membrii de la Sectoarele 3 şi 5 unde au fost selectați unii colegi de majoritatea din birourile politice şi eliminați alții pentru că nu votau convenabil? Să mai comentez episodul înregistrării privind voturile cumpărate la Sector 5? Mă opresc aici. Şi mai am un mesaj pentru #TeamOrban: nu este în regulă să ne faultăm între noi, vă rog nu mai atacați Guvernul şi Premierul PNL.
De fapt, cred că strategia de azi a #teamOrban este strategia unei echipe care se pregăteşte să piardă şi care caută justificări în avans. Aceasta nu este strategia unei echipe puternice, acesta nu este Ludovic pe care l-am cunoscut cu toții acum 2-3 ani”, a conchis deputatul liberal.
Amintim că și liderul PNL Alba, Mircea Hava, a acuzat atitudinea candidaților la șefia PNL, Ludovic Orban (actual președinte) și Florin Cîțu. El spune că este prima dată când, în PNL, unitatea este compromisă, ca urmare a dorinței politicienilor de a ajunge în funcții pe care nu le merită.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: