Criptomonedele foarte tentante pentru hackeri. Amenințările informatice din 2022

Criptomonedele foarte tentante pentru hackeri. Amenințările informatice din 2022

Anul viitor, atacurile cibernetice se vor concentra asupra celor care dețin criptomonede. Aceste bunuri, digitale, sunt mai atractive pentru infractorii care acționează pe internet.

Anul 2021 a fost un an al provocărilor și al noutăților, iar infractorii cibernetici au încercat să se adapteze și să le folosească în propriul interes. Majoritatea sunt motivați de bani, iar amenințările cu noi atacuri vizează, de cele mai multe ori activele financiare. Analizând evenimentele și tendințele semnificative, cercetătorii Kaspersky au prognozat câteva tendințe importante care se preconizează că vor apărea în 2022.

Hackerii sunt interesați de criptomonede deoarece aestea sunt tranzacționate doar online, iar utilizatorii sunt anonimi. Din acest motiv, viitoarele atacuri se vor concentra, cu precădere pe acestea. Însă nu doar grupările de infractori vor viza criptomonedele, ci și organizații sponzorizate de anumite state. Potrivit experților, deja au apărut astfel de organizații concepute pentru a ataca agresiv afacerile cu criptomonede.

SUA în alertă. Hackerii sponsorizați de Iran, acuzați că vor da atacul în cele mai sensibile sectoare

sursă: arhivă

Tranzacțiile cu criptomonede cele mai tentante

În anul 2022, susțin specialiștii Kaspersky, vom observa grupuri sponsorizate de stat care vizează industria criptomonedelor. Pe de altă parte, infractorii cibernetici vor profita de investitori fabricând portofele digitale cu backdoors incorporate, așa zise „uși secrete” care permit celor ce le lansează să ocolească sistemele de securitate/autentificare ale unui computer.

Ne puteți urmări și pe Google News

Infractorii cibernetici elaborează noi scheme pentru a fura activele financiare ale investitorilor care aleg criptomonedele. Specialiștii Kaspersky apreciază că hackerii vor profita de producția și distribuția de dispozitive cu backdoors încorporate, urmate de campanii de inginerie socială și alte tehnici pentru a fura activele financiare ale victimelor.

Această categorie include, dar nu se limitează la, atacuri țintite de tip ransomware, atacuri țintite tradiționale și altele.

Hackerii vor da atenție sistemului mobile banking

În plus, este posibil să asistăm la creșterea atacurilor generate de hackeri împotriva sistemelor de plată și a amenințărilor mobile mai avansate. Pandemia a stimulat dezvoltarea serviciile bancare mobile, care, de asemenea, au devenit mai mature. Experții Kaspersky se așteaptă ca infractorii cibernetici să dezvolte mai mulți troieni mobile banking pentru platforma Android.

„Anul acesta a fost o provocare pentru multe organizații: gestionarea accesului de la distanță pentru angajații ad-hoc, întreținerea sistemelor hardware conectate la Internet pentru a suporta atacuri ransomware, confruntarea cu o creștere substanțială a serviciilor bancare mobile și a implanturilor sale de malware. Iar infractorii cibernetici nu s-au dat în lături de la a ataca piețele.

Am urmărit infractorii cibernetici în mod normal limitați regional, care s-au extins în alte regiuni ale lumii, punând la treabă serios experții în securitate cibernetică. Prin urmare, este esențial să ne expunem concluziile asupra unui peisaj în dezvoltare al amenințărilor financiare și să ne împărtășim expertiza pentru a ajuta companiile să devină mai pregătite, astfel încât să înțeleagă cum să se protejeze de amenințările menționate mai sus”, spune Dan Demeter, expert în securitate la Kaspersky.